geboortebloem juli
Ien
7 min

Geboortebloem juli: Ontdek jouw bloem en betekenis

7 min

De geboortebloemen van juli zijn een symbolisch en prachtig gebaar om te geven ter nagedachtenis van een dierbare geboren in deze maand.


De delphinium, ook wel bekend als ridderspoor, staat symbool voor positiviteit en bescherming. Met zijn prachtige trossen van blauwe, paarse of witte bloemen brengt de delphinium troost en een glimlach op het gezicht, wat het een prachtig, opbeurend aandenken maakt.


De tweede geboortebloem van juli is de waterlelie, een bloem die puurheid, eenheid en balans vertegenwoordigt.

Waterlelies hebben een bijzondere betekenis in vele culturen, en worden vaak geassocieerd met verlichting en wedergeboorte.

Het geven van een waterlelie of een afbeelding ervan kan een serene en vredige boodschap overbrengen aan iemand die een verlies heeft ervaren.

De Geboortebloemen van Juli

Juli is dus gezegend met twee prachtige geboortebloemen: de delphinium en de waterlelie. Deze bloemen zijn ieder op zich erg bijzonder en dragen unieke betekenissen met zich mee.

De delphinium, ook bekend als ridderspoor, is een opvallende verschijning in de bloemenwereld, meestal te vinden in een diversiteit aan blauwtinten.

Deze geboortebloem is een symbool van positiviteit en bescherming.

Bijzonder aan de delphinium is dat elke kleurvariatie zijn eigen verhaal vertelt; zo wordt gezegd dat wit staat voor een gelukkig karakter en paars voor een eerste liefde.

De waterlelie, een bloem die op het water drijft, vertegenwoordigt puurheid, eenheid, en het vinden van vrede en balans.

Waterlelies zijn niet alleen betoverend om te zien, maar hebben ook een bijzondere rol in diverse culturen als een symbool van verlichting en transformatie.

Het schenken van geboortebloemen in de maand juli als aandenken kan een unieke en persoonlijke toets geven aan het eren van iemands leven.

De bloemen kunnen troost bieden en dienen als een liefdevolle herinnering aan de vreugde die de persoon in jullie levens bracht.

De Symbolische Betekenis van de Geboortebloem van Juli

In de maand juli zijn de geboortebloemen delphinium, ook bekend als ridderspoor, en de waterlelie. Deze bloemen dragen elk unieke symbolische betekenissen die erg verweven zijn met de cultuur en geschiedenis.

Delphinium/ridderspoor:

De delphinium staat bekend om de hoogte die ze kan bereiken. Ridderspoor komt van oorsprong voor in het noordelijk halfrond.

De naam is afgeleid van het Griekse woord voor 'dolfijn', vanwege de vorm van de bloem.

 • Liefde & Gehechtheid: De bloem is een symbool voor een open hart en oprechte gehechtheid.
 • Plezier & Gezondheid: Het brengt een boodschap van plezier en goede gezondheid.
 • Bescherming & Waarheid: Er wordt ook geloofd dat de delphinium bescherming biedt en staat voor waarheid.

Waterlelie:

De waterlelie is een betoverende plant die zijn wortels in de modder heeft en prachtige bloemen boven water uit laat komen.

 • Zuiverheid & Eenheid: Zijn groei symboliseert zuiverheid en het zoeken naar eenheid.
 • Vrede & Balans: De waterlelie staat ook bekend om zijn kalmerende eigenschappen, die vrede en evenwicht brengen.
 • Kracht & Wedergeboorte: Vanwege het vermogen van de waterlelie om elke dag opnieuw te bloeien, wordt het gezien als een teken van kracht en wedergeboorte.

De combinatie van deze geboortebloemen heeft meerdere betekenissen: van geluk en positiviteit tot een diep geloof in magie en de kracht van de natuur, in lijn met Griekse legendes.

Het is een mooie manier om jouw medeleven te betuigen en een lichtpuntje van hoop te bieden bij het overlijden van een dierbare.Geboortebloem Juli, Interessante Feiten

De geboortebloemen van juli - Ridderspoor en Waterlelie - bevatten een schat aan symboliek en historie. Jow keuze voor deze bloemen als aandenken drukt jouw emoties op een diepe manier uit.

Ridderspoor

 • Symboliek: Deze bloem staat voor een open hart en sterke banden. Elke verschillende kleur heeft een eigen betekenis; wit staat bijvoorbeeld voor geluk en paars voor eerste liefde.

 • Geschiedenis: Ridderspoor is verbonden met de Griekse mythologie, waar het geassocieerd wordt met moed en bescherming.

 • Zorg: Ridderspoor vereist specifieke verzorging om te groeien en bloeien, wat vergelijkbaar is met de zorg die jij geeft aan jouw relaties.

Waterlelie

 • Symboliek: Deze staat bekend om zijn puurheid en het vinden van vrede en balans, wat troost biedt in moeilijke tijden.

 • Cultuur: Volgens de Griekse mythologie danken ze hun naam aan een nimf. Ze zijn niet alleen belangrijk in de Griekse mythologie, maar ook in diverse Aziatische culturen.

 • Eigenschappen: Waterlelies zijn betoverend mooie planten, waardoor ze een unieke verschijning in bloemboeketten zijn.

Op beterschap-cadeau.nl begrijpen we dat het vinden van het juiste aandenken uitdagend kan zijn.

De geboortebloemen van juli met hun rijke symboliek bieden een mooie manier om jouw gevoelens uit te drukken, of het nu gaat om genezing, troost of het vieren van het leven.

Historische en Culturele Betekenis

Wanneer we aan juli denken, denken we aan de meest betoverende geboortebloemen: ridderspoor (delphinium) en waterlelie.

Elk van deze geboortebloemen heeft een eigen verhaal en culturele waarden die ze uniek maken als beterschapscadeau of aandenken.

Ridderspoor, onmiskenbaar herkenbaar aan zijn torenhoge spijkerachtige vorm, symboliseert een open hart en grote genegenheid.

De bloem is vaak gerelateerd aan positiviteit en bescherming. In sommige culturen staat het ook bekend als een symbool van lichthartigheid en deugd.

Aan de andere kant straalt de waterlelie, met zijn drijvende gratie op het wateroppervlak, sereniteit en puurheid uit.

Deze bloem wordt in verschillende culturen gezien als teken van verlichting en wedergeboorte. Je zou kunnen zeggen dat waterlelies de innerlijke rust en wijsheid van juli symboliseren.

Een Geboortebloem van Juli in een Tattoo Ontwerp Verwerken

Bij het ontwerpen van een tattoo met de geboortebloem van juli kun je ervoor kiezen om de Delphinium of de Waterlelie te gebruiken. Deze bloemen symboliseren respectievelijk een open hart en zuiverheid.

 1. Kies de juiste stijl:
  Traditioneel: Sterke lijnen en levendige kleuren geven de bloem een tijdloze uitstraling.
  Realistisch: Gedetailleerde weergave die net echt lijkt.
  Waterverf: Zachte kleurovergangen creëren een dromerige sfeer.

 2. Overweeg de betekenis:
  Delphinium: staat voor positiviteit en bescherming.
  Waterlelie: vertegenwoordigt verlichting en wedergeboorte.

 3. Voeg persoonlijke elementen toe:
  De initialen of geboortedatum van een dierbare.
  Datum die een bijzondere herinnering vertegenwoordigt.
  Kleine symbolen: zoals een vlinder of sterretjes voor extra betekenis.

 4. Plaatsing van de tattoo:
  Zichtbare plaatsen: zoals je onderarm of enkel, zodat de tattoo een dagelijkse herinnering vormt.
  Persoonlijke ruimtes: zoals op je borst, dicht bij je hart of op je rug voor een intiemere verbinding.

Denk goed na over de compositie en bespreek jouw ideeën met een professionele tattoo-artiest die ervaring heeft met bloemontwerpen.

Voor inspiratie kun je ook een kijkje nemen bij Tattoo-tijdelijk.nl of andere tattoo portfolio’s om stijlen en ontwerpen te bekijken die passen bij jouw persoonlijke smaak.

Als de tattoo bedoeld is als aandenken, kan het toevoegen van een persoonlijke noot zoals een belangrijk citaat of datum de emotionele waarde van de tattoo verhogen.

Als je kiest voor een artiest die jouw visie begrijpt en respecteert, zal dit een betekenisvol en esthetisch ontwerp opleveren. Een tattoo die als troostend aandenken zal dienen bij het herdenken van een geliefde.

Welke kleuren heeft de geboortebloem voor de maand juli?

De geboortebloemen voor juli zijn  ridderspoor en de waterlelie. Elke bloem heeft zijn eigen unieke kleurenpalet, die jouw persoonlijke boeket bij het herinneren van een dierbare extra speciaal maken.

Ridderspoor, bekend om zijn lange pieken, komt in een variëteit aan expressionele kleuren:

 • Blauw: De meest voorkomende kleur die staat voor gezondheid en succes.
 • Roze: Uitdrukking van grilligheid en lichtzinnigheid.
 • Wit: Een symbool voor geluk en een nieuw begin.

De waterlelie daarentegen, straalt een rustige schoonheid uit en is verkrijgbaar in kleuren zoals:

 • Wit: Zuiverheid en vrede, vaak gezien drijvend op kalme vijvers.
 • Roze: Voor degenen die genegenheid en zorg willen overbrengen.
 • Geel: Vertegenwoordigt energie en dankbaarheid.

Samengevat:

Ridderspoor:

 • Blauw: Gezondheid, succes
 • Roze: Grilligheid
 • Wit: Geluk, nieuw begin

Waterlelie:

 • Wit: Zuiverheid, vrede
 • Roze: Genegenheid, zorg
 • Geel: Energie, dankbaarheid

Door het kiezen van de juiste kleuren voor je boeket, kun je een persoonlijke en betekenisvolle touch geven tijdens het herdenken van iemands leven.

De zachtheid van de waterlelie of de majestueuze hoogte van het ridderspoor, elk draagt bij aan het overbrengen van een boodschap zonder woorden.

Hoe verschillen geboortebloemen per cultuur, inclusief die voor juli?

Geboortebloemen verschillen wereldwijd, wat hun grote culturele diversiteit in symboliek en betekenis weerspiegelt.

In westerse culturen wordt de ridderspoor vaak erkend als de geboortebloem voor juli, wat staat voor een open hart en positiviteit.

Echter, in andere delen van de wereld kunnen de bloemen en hun symboliek variëren.

Het is fascinerend dat deze tradities verschillen maar toch belangrijke aspecten van het leven benadrukken zoals liefde, succes, en zelfontplooiing.

In Japan bijvoorbeeld, wordt de lotus geëerd als een symbool van zuiverheid en wordt vaak geassocieerd met de maand juli.

Bij de ridderspoor zijn er ook koppelingsmogelijkheden aan sterrenbeelden zoals Kreeft en Leeuw, wat extra lagen aan betekenis geeft.

Deze bloem wordt gevierd om zijn spectaculaire bloei in tinten blauw en paars. (Elfabetical)

Voor een cadeau dat een blijvende herinnering geeft, is het belangrijk je bewust te zijn van deze verschillen.

Je keuze kan een persoonlijke boodschap worden die over culturele grenzen heen troost biedt.

De geboortebloemen voor juli, zoals de betekenisvolle ridderspoor en de vredige waterlelie, kunnen een lichtpuntje zijn in moeilijke tijden. (Lotusmagus.com)

Het is mooi om te zien hoe een universeel concept zoals geboortebloemen zich heeft aangepast aan lokale culturen, waardoor je met een zorgvuldig gekozen bloem een hart onder de riem kunt steken.

Kan de geboortebloem van juli gebruikt worden als cadeau om iemand te troosten?

Als je iemand in een moeilijke tijd wilt steunen, is een symbolisch cadeau zoals de geboortebloem van juli een prachtige manier  om hieraan uiting te geven.

De geboortebloemen van juli zijn delphinium en waterlelie, elk met een eigen betekenis die past bij een moment van troost.

Delphinium, ook bekend als ridderspoor, staat voor bescherming en een groot hart. Deze bloem wordt geassocieerd met positieve gevoelens en kan blijk geven van jouw intentie om bescherming en comfort te bieden aan de ontvanger.

Waterlelie symboliseert zuiverheid, schoonheid en wedergeboorte, wat kan helpen om een moment van bezinning en rust te bieden tijdens een periode van rouw of zorgen.

Beide bloemen hebben niet alleen een mooie verschijning, maar dragen ook diepe symbolische betekenissen die troostend kunnen werken.

Een boeket of een plant van deze bloemen is een gebaar dat steun en medeleven toont zonder woorden. Het geeft de ontvanger iets tastbaars om zich aan vast te houden tijdens moeilijke tijden.

Hoewel waterlelies misschien niet het meest praktische cadeau zijn voor in een boeket, kan je creatief zijn met bijvoorbeeld een waterlelie schilderij of geurkaarsen.

En hier lees je nog meer over de betekenis achter deze bijzondere bloemen, wat je kan helpen om je cadeau nog persoonlijker te maken.

Het geven van de geboortebloem van juli als troostend cadeau is dus zeker een attent en waardevol gebaar dat de ontvanger kan waarderen tijdens een tijd van verdriet.Reacties
Categorieën