Troost cadeau bij overlijden van moeder

Door er te zijn of een kleine attentie te sturen laat je weten dat je aan ze denkt


Ben jij op zoek naar een troost cadeau omdat een moeder is overleden? Wil jij graag iemand troosten die afscheid heeft moeten nemen van zijn of haar moeder? Hier vind jij een passend troost cadeau bij het overlijden van een moeder. Als een moeder overlijd brengt dat erg veel verdriet met zich mee. Soms is het moeilijk om de juiste woorden te vinden. Toch wil jij laten weten dat je meeleeft en troost wilt geven.


Je wilt laten weten dat als jij ergens mee kan helpen je er voor ze bent. Jij wilt met een troostcadeau bij het overlijden van de moeder laten weten dat je voor ze klaar staat. Wij helpen jou bij het vinden vàn dat troost cadeau. De beste troost geschenken staan hier bij elkaar.

Troost cadeau bij overlijden moeder

€ 24,99 

BIG HUG cadeaupakketje

Een zelf samengesteld troostpakket met kleine attenties kan troost bieden door het tonen van zorg en aandacht voor het welzijn van de rouwende persoon.

€ 16,99 

Zen Momentje

Deze ambachtelijke amberblokjes zijn afkomstig uit Marokko en zijn momenteel erg trendy als huisparfum! Gebruik de minirasp om een stukje amberblokje op het plateau te schaven en een warme oosterse geur zal zich verspreiden. Geniet van een heerlijke geurervaring in de woonkamer, badkamer of elke andere ruimte in huis.

€ 26,-

Persoonlijke Herinneringsdoos

Een gepersonaliseerde herinneringsdoos om speciale items in te bewaren kan troost bieden door het creëren van een speciale plek om herinneringen te bewaren en te koesteren.
v.a. € 39,- 

Sterrenhemel poster

Een gepersonaliseerde sterrenposter die de sterrenstand toont op de dag van het overlijden kan troost bieden door een symbolische connectie met de hemel te creëren en herinneringen aan de tijd van het afscheid te koesteren.

€ 17,99

Lichtplantje voor een lichtpuntje 

Een schattig lichtplantje brengt niet alleen sfeer en warmte in je ruimte, maar herinnert je ook elke dag aan de liefdevolle steun van anderen. Het zachte licht en de levendige groene bladeren van het plantje creëren een rustgevende en positieve sfeer, waardoor het symbool staat voor vreugde en verbondenheid met dierbaren.
€ 17,50 

Windgong

Een windgong om in de tuin te hangen kan rust en vrede brengen door een zachte, kalmerende melodie te creëren en een gevoel van aanwezigheid van de overledene te symboliseren.
€ 16,99-
€ 14,99

BloomPlantler Spring

 Hét ideale geschenk om alvast een vleugje lente in huis te halen! Met de stralende gele narcissen zal de ontvanger zich meteen in het voorjaar wanen. Dit cadeau is perfect voor natuurliefhebbers en brengt de natuur naar binnen. Dankzij de handige tips van onze ervaren bloemist Tommy kan de ontvanger deze creatie eenvoudig in elkaar zetten.

v.a. € 9,56

Mok met een bemoedigende boodschap

Een gepersonaliseerde mok kan troost bieden door het creëren van een rustgevend en warm moment van bezinning.
v.a. € 29,95 

Gedenksieraad

Een gedenksieraad, zoals een hanger of een bedeltje met een gegraveerde naam of datum, kan troost bieden door het dragen van een tastbare herinnering en het voelen van de nabijheid van de overledene.

€ 19,99 

Doosje gevuld met Roosjes

Als je iemand sterkte wilt wensen, dan is het rozentaartje "Sterkte" een prachtig gebaar om te laten zien dat je met die persoon meeleeft. Het rozentaartje bevat 10 witte rozen en zit in een zwart rond doosje van 14 cm breed en 10 cm hoog. Een unieke manier om steun te betuigen aan iemand.

v.a. € 18,95

Japanese Maple 'Taylor'

Een plant of boom om te planten ter nagedachtenis aan de overledene kan troost bieden door het symboliseren van leven, groei en een blijvende herinnering aan de overledene.
€ 19,95

Gepersonaliseerd kussen

Een op maat gemaakt herinneringskussen met een favoriete foto kan troost bieden door een tastbare herinnering te geven en een gevoel van nabijheid van de overledene te creëren.
v.a. € 19,76

Gepersonaliseerde Wijn / Champagne

Een speciale fles wijn of champagne om te toosten op het leven kan troost bieden door het markeren van speciale momenten en het vieren van het leven van de overledene.

€ 19,95

MP3 Speler

Geef een Mp3 speler gevuld met rustgevende geluiden zoals natuurgeluiden of rustgevende muziek, die helpen ontspannen en beter slapen, vooral tijdens moeilijke tijden zoals chemotherapie. Dankzij de draagbaarheid ervan, heb je altijd rustgevende geluiden bij de hand, thuis of tijdens ziekenhuisbezoeken
€ 13,99 

Veel Liefs

Een zorgvuldig samengesteld geschenk om comfort en warmte te bieden in deze uitdagende tijden. Mag de kalmerende geur van de thee, het rustgevende licht van de kaars en de tederheid van de roos een bron van troost en hoop zijn terwijl je deze moeilijke periode doorkomt. Veel kracht en steun gewenst voor jou tijdens dit proces.

v.a. € 11,95

Gepersonaliseerd fotolijstje

Een fotolijstje met een mooie foto van de overledene kan troost bieden door het koesteren van dierbare herinneringen en het creëren van een blijvende herinnering aan de overledene.

€ 67,-

Mindfulness voor innerlijke rust en kalmte 

Een mindfulness- of meditatie programma kan de persoon voorzien van begeleide meditaties en mindfulness-oefeningen om te helpen bij het vinden van innerlijke rust en kalmte, en biedt een waardevolle bron van ondersteuning.

€ 17,50 

Edelsteen Rozenkwarts Schildpad

De handgemaakte Edelsteen Rozenkwarts Schildpad combineert de zachtheid van rozenkwarts met het symbolisme van bescherming en stabiliteit. Dit unieke stuk straalt liefde, wijsheid en kalmerende energie uit, ideaal voor elke ruimte.
v.a. € 19,99

Theepakket samenstellen 

Een warme kop thee kan niet alleen bijdragen aan hydratatie en ontspanning, maar biedt ook troost en een gevoel van geborgenheid tijdens uitdagende momenten. De rustgevende warmte en heerlijke smaak van de thee creëren een geruststellende ervaring die zowel lichamelijk als emotioneel welzijn bevordert, waardoor het een waardevolle metgezel wordt in tijden van moeilijkheden.

€ 19,95

Gepersonaliseerde sleutelhanger

Een prachtige sleutelhanger is niet alleen een praktisch accessoire, maar kan ook dagelijkse vreugde brengen door zijn esthetiek en symboliek. Elke keer dat je je sleutels pakt, herinnert de sleutelhanger je aan de liefdevolle steun en genegenheid van anderen, waardoor het een bron van positiviteit en geluk in je dagelijks leven wordt.

€ 7,15 per maaltijd

Maaltijdbox van Marley Spoon 

Een abonnement op een maaltijdbezorgservice om gezonde en voedzame maaltijden te bezorgen, waardoor er minder zorgen zijn over koken en boodschappen doen. Dit kan helpen bij het verminderen van stress en zorgen over maaltijd bereiding en boodschappen doen, en zorgen voor gemak en voedzame maaltijden.

€ 13,99 

Handgeschreven kaarten

Handgeschreven kaarten met bemoedigende woorden en steunbetuigingen om de persoon aan te moedigen. Persoonlijke notities en kaarten kunnen een bron van aanmoediging en steun zijn, en laten de persoon weten dat ze geliefd zijn en er niet alleen voor staan.

€ 19,99 

Een abonnement op het tijdschrift Elle

Een abonnement op een tijdschrift of boekenclub die de interesses van de overledene weerspiegelt kan helpen bij het herinneren van de passies van de overledene en het bieden van troost door het voortzetten van die interesses.

€ 25,95 

Dagboek ter verlichting

Het bijhouden van een dagboek of notitieboek kan helpen bij het uiten van gedachten en gevoelens, en biedt een uitlaatklep voor emotionele verwerking tijdens de behandelingen.

€ 23,49 

Aromatherapie geurkaarsen

Een geurige kaars met een speciale boodschap kan troost bieden door een rustgevende sfeer te scheppen en een zachte herinnering aan de overledene te verspreiden.

v.a. € 13,50 

Fluisterboot tocht of een andere Belevenis

Een dagje uit naar een plek die speciaal was voor de overledene kan troost bieden door het herbeleven van dierbare herinneringen en het eren van de favoriete plekken van de overledene. Of gewoon een heerlijk dagje wat anders na een turbulente tijd.

€ 19,99

Filmpakket; Even wat afleiding

Een gezellige filmavond thuis kan niet alleen zorgen voor vermaak en ontspanning, maar biedt ook een warm en knus gevoel tijdens rustige momenten. De sfeervolle ambiance en boeiende films creëren een ontspannen ervaring die comfort en gezelligheid brengt, waardoor het een waardevol ritueel wordt voor een avond vol plezier en verbondenheid.

€ 21,99 

Notitieboekje/Dagboek

Een klein notitieboekje voor het opschrijven van gedachten kan troost bieden door het bieden van een uitlaatklep voor emoties en reflectie.

€ 39,99 

Ontspanningspakket  'You are bea tea ful'

Een spa-geschenkmand met luxe badproducten kan troost bieden door het aanmoedigen van ontspanning en zelfverwennerij.

€ 19,99 

Rituals - The Ritual of Karma

 Een ontspannend cadeaupakket van Rituals gevuld met schuimende douchegel, hydraterende bodycrème, mini geurstokjes en The Ritual of Karma geurkaars.

Dit kan een moment van verwennerij bieden, helpen bij het verlichten van spanning en troost bieden door zelfzorg en ontspanning te stimuleren in moeilijke tijden.

€ 18,95 

Zaadbommetjes cadeau

Een plantje of bloemzaadjes om te planten ter nagedachtenis kan troost bieden door het symboliseren van leven, groei en het creëren van een blijvende herinnering aan de overledene.


Troost geschenk bij overlijden moeder geven

Als iemand in jouw omgeving afscheid heeft moeten nemen van zijn moeder is dat heel verdrietig. Het maakt daarbij geen enkel verschil welke leeftijd de moeder bereikt heeft, met het verlies van een ouder sluit je je ‘kindertijd’ definitief af. Jij bent nu de ‘volgende’ generatie!


Als je het geluk hebt dat je ouders een hoge leeftijd hebben mogen bereiken, liefst in goede gezondheid, is het moeilijk voor te stellen dat ze er op een dag niet meer zullen zijn. Je bent er zo aan gewend dat je moeder er altijd voor jou was. Zelfs nu ze misschien wat meer afhankelijk geworden was van hulp van buitenaf kon je nog altijd om haar mening vragen. 


Troost bieden bij verdriet overlijden moeder

Je kon je verhalen met je moeder delen en haar zo deelgenoot van je leven maken. Zelfs al heb je veel zorg aan je ouders mogen geven, als dat wegvalt blijft er een leegte over. Deze leegte samen met je verdriet vragen om troost.  Dus als jij iemand kent die zijn of haar heeft verloren wil jij die troost ook bieden. Getroost worden bij een overlijden is voor velen erg belangrijk bij het verwerken van het verdriet. Je wilt je vriend of vriendin dan ook troost bieden bij overlijden van haar moeder.

Natuurlijk zorgt jouw aanwezigheid al voor veel troost aan de nabestaanden. Een warme knuffel, een luisterend oor, samen herinneringen ophalen aan de overleden moeder. Hulp bieden bij alles wat geregeld moet worden na het overlijden. Samen huilen en samen lachen! Verdriet bij overlijden en dankbaarheid liggen heel dicht bij elkaar.

Overlijden van een moeder en troost bieden op afstand 

Je bent niet altijd in de gelegenheid om je troost echt fysiek aan de ander over te brengen. Misschien woon je verder weg of ben je net op vakantie en kun je niet snel terug komen. Ook kan het zijn dat de directe familie groot is en hecht, dan kan het misschien moeilijk zijn om persoonlijk contact te maken. Je wilt tenslotte ook niet 'storen'. Onder deze omstandigheden kan het heel fijn zijn om een persoonlijk troostcadeau bij overlijden van moeder te geven of versturen via de brievenbus.


Je laat hiermee weten dat je meeleeft en aan je vriend(in), buur, collega of verder familielid denkt. Dat je stil staat bij hun verdriet, ook al ben je niet lijfelijk in de gelegenheid troost te bieden. Troost bieden bij overlijden van een moeder op afstand kan heel goed met een troostkado. Wellicht vraag je je af waaruit een troostcadeau bij overlijden van een moeder zou moeten bestaan? Wat geef ik iemand die veel verdriet heeft?

Wat is een passend troostcadeau voor iemand die net zijn mama heeft verloren? Het antwoord op deze vragen is eigenlijk niet zo heel moeilijk. Elk cadeau, groot of klein, met jouw persoonlijke medeleven voor de nabestaande, zegt al voldoende. 

Troostkado bij verdriet

Veel nabestaanden ervaren de eerste weken na het verlies veel steun en warmte maar naarmate de tijd verstrijkt neemt dit af. Veel mensen vallen dan in een gat, ze staan letterlijk alleen met het verdriet. Zo zal elke nabestaande moeite hebben met de 1e moederdag nadat de ouder er niet meer is.  Of wat te denken van de eerste verjaardag zonder moeder, de eerste kerstmis en ga zo maar door. Verdriet kent geen houdbaarheidsdatum!

Ook na verloop van tijd kan een herinneringscadeau dus nog voor veel troost zorgen. Door een troostbox te maken blijven de herinneringen levendig. Geef iemand troost met een kaartje waar je op schrijft; Ik denk aan je!  Kortom troost bieden met een troost cadeau bij overlijden van een moeder kun je op heel veel manieren doen. Het is vaak een klein gebaar wat heel veel dankbaarheid teweeg brengt.

Troost cadeau overleden moeder per post

Probeer je eens voor te stellen hoe groot de verbazing is als iemand een troost cadeau door de brievenbus krijgt bezorgd? Tussen alle kaarten en brieven valt jouw troostcadeau direct op. Je springt er echt uit met jouw persoonlijke troostgeschenk. Dat een dergelijk cadeau niet duur hoeft te zijn spreekt voor zich. Het gaat om het gebaar en het feit dat je de ander laat weten dat je aan hem of haar denkt in deze verdrietige periode. Niet alleen direct na het overlijden van een moeder maar ook later wordt een troost cadeau zeer gewaardeerd.

Troost cadeautjes