Troost cadeau bij overlijden van een baby

In deze moeilijke periode wil ik mijn steun overbrengen aan de ouders van hun sterrenkind


Bij het overlijden van een baby zijn de juiste woorden vaak moeilijk te vinden. Toch wil ik graag laten weten dat ik in gedachten bij de verdrietige ouders ben en intens met ze meeleef. Ik wil graag laten weten dat ik er voor hen wil zijn en bereid ben om te helpen waar nodig. Soms kan een extra knuffel helpen om de pijn van het verlies van de baby enigszins te verzachten.

Een troostcadeau bij het overlijden van een baby kan hierbij helpen. In plaats van te zoeken naar de juiste woorden, kan het vaak makkelijker zijn om iets moois of liefs te geven. Wij willen jou graag helpen bij het vinden van passende troostcadeautjes bij het overlijden van een baby. Je vind hier troostgeschenken die jij kunt geven of laten versturen.

Troost cadeautjes bij overlijden baby

Handgeschreven brief

Oprechte woorden van steun en troost in moeilijke tijden, een persoonlijke boodschap die warmte en verbondenheid biedt en die de ontvanger eraan herinnert dat ze niet alleen zijn in hun verdriet.

€ 17,95

Wandbord met vlinder

Laat dit wandbord met een prachtige vlinder erop troost en hoop brengen in moeilijke tijden. De vlinder symboliseert transformatie en vernieuwing, en herinnert ons eraan dat er altijd licht is aan het einde van de tunnel. Mag dit symbolische gebaar troost en kracht schenken aan degene die het ontvangt.
€ 17,99

Lichtpuntje in de vorm van een lichtplantje 

Een aandoenlijk lichtgevend plantje draagt bij aan een vriendelijke atmosfeer in je leefomgeving en dient tevens als een dagelijkse herinnering aan de genegen steun van je omgeving. Het zachte schijnsel in combinatie met de levendige groene bladkleur zorgt voor een serene sfeer.
€ 24,99 

BIG HUG cadeaupakketje

Een zelf samengesteld troostpakket met kleine attenties kan troost bieden door het tonen van zorg en aandacht voor het welzijn van de rouwende persoon.

€ 26,-

Persoonlijke Herinneringsdoos

Een gepersonaliseerde herinneringsdoos om speciale items in te bewaren kan troost bieden door het creëren van een speciale plek om herinneringen te bewaren en te koesteren.
v.a. € 39,95

Knuffel met geborduurde naam

Een zachte knuffel met de geborduurde naam van de baby, die troost en warmte biedt in moeilijke tijden en een fysieke herinnering vormt aan de liefde die altijd zal voortleven.

v.a. € 39,- 

Sterrenhemel poster

Een gepersonaliseerde sterrenposter die de sterrenstand toont op de dag van het overlijden kan troost bieden door een symbolische connectie met de hemel te creëren en herinneringen aan de tijd van het afscheid te koesteren.

€ 22,50 

SAMMIE - De baby die stil, maar in liefde werd geboren

Een geïllustreerd boek dat het verhaal vertelt van baby Sammie's stille geboorte. Dit verhaal brengt ons in het hart van een warm en liefdevol gezin, bestaande uit moeder Lotte, vader Freek en hun twee kinderen, Fem en Guus. 
Geschreven door Annemarie van Bokhoven de oma van Sammie

v.a. € 29,95 

Gedenkbedeltje

Een gedenksieraad, zoals een hanger of een bedeltje met eventueel een gegraveerde naam of datum, kan troost bieden door het dragen van een tastbare herinnering en het voelen van de nabijheid van het sterrekind.

€ 19,95

Gepersonaliseerd kussen

Een op maat gemaakt herinneringskussen met de naam en geboorte gegevens kan troost bieden door een tastbare herinnering te geven en een gevoel van nabijheid van het overleden kindje te creëren.
v.a. € 18,95

Minitree Gedenkboom

Een levendige herinnering aan de geliefde baby, een symbool van groei en leven dat ter nagedachtenis aan de baby geplant kan worden, waardoor de liefdevolle herinnering blijvend wordt geëerd.

Ingelijst gedicht of citaat

Troostende woorden om te koesteren en te herinneren, een bron van inspiratie en steun die een blijvende herinnering vormt aan de liefde voor de baby.
Heb je inspiratie nodig wij hebben een bundeltje geschreven 

v.a. € 19,95

Gepersonaliseerd fotolijstje

Een fotolijstje om een speciale herinneringsfoto van de baby in te plaatsen, waardoor kostbare momenten tastbaar worden en altijd gekoesterd kunnen worden.

€ 19,95

Speciaal samengesteld muziekalbum

Geef een Mp3 speler gevuld met een zorgvuldig samengesteld muziekalbum met rustgevende en troostende nummers, om te helpen bij het verwerken van verdriet en het vinden van troost in mooie melodieën en teksten.
€ 13,99 

Veel Liefs

Een met aandacht uitgekozen cadeau om steun te geven gedurende deze moeilijke periode. De rustgevende aroma van de thee, de zachte gloed van de kaars en de zachtheid van de roos dienen als een baken van troost terwijl je door deze zware tijd heengaat. Ik wens je veel sterkte en bijstand toe in deze fase.

v.a. € 19,99

Theepakket samenstellen 

Een behaaglijke mok thee draagt niet alleen zorg voor vochtinname en rust, maar schenkt eveneens troost en een gevoel van comfort. De verzachtende warmte en de heerlijke smaak bieden een troostende belevenis die zowel het lijf als de ziel ten goede komt, waardoor het een fijne vriend wordt in moeilijke tijden.

€ 18,99 

Dagboek ter verlichting

Het bijhouden van een dagboek of notitieboek kan helpen bij het uiten van gedachten en gevoelens, en biedt een uitlaatklep voor emotionele verwerking tijdens de behandelingen.

v.a. € 13,50 

Een gedenkwaardige ervaring

Samen momenten van bezinning delen, een uitnodiging om samen een gedenkwaardige ervaring te delen, zoals een fluisterboottocht,  ballonvaart of een bezoek aan een serene plek, om liefdevolle herinneringen te creëren en te koesteren.

€ 19,99 

Doosje gevuld met Roosjes

Als je iemand sterkte wilt wensen, dan is het rozentaartje "Sterkte" een prachtig gebaar om te laten zien dat je met die persoon meeleeft. Het rozentaartje bevat 10 witte rozen en zit in een zwart rond doosje van 14 cm breed en 10 cm hoog. Een unieke manier om steun te betuigen aan iemand.

€ 17,50 

Windgong

Een windgong om in de tuin te hangen kan rust en vrede brengen door een zachte, kalmerende melodie te creëren en een gevoel van aanwezigheid te symboliseren.
€ 16,99 

Zen Momentje

Deze ambachtelijke amberblokjes zijn afkomstig uit Marokko. Gebruik de minirasp om een stukje amberblokje op het plateau te schaven en een warme oosterse geur zal zich verspreiden. Geniet van een speciale geurervaring in de woonkamer, badkamer of elke andere ruimte in huis.

€ 23,49 

Aromatherapie geurkaarsen

Een geurige kaars met een speciale boodschap kan troost bieden door een rustgevende sfeer te scheppen en een zachte herinnering te verspreiden.

€ 18,95 

Zaadbommetjes cadeau

Een plantje of bloemzaadjes om te planten ter nagedachtenis kan troost bieden door het symboliseren van leven, groei en het creëren van een blijvende herinnering.


Een Troost Cadeau bij het Overlijden van een Baby een Hartverwarmend Gebaar

Het verlies van een baby is een hartverscheurende gebeurtenis die niemand zou moeten meemaken. In zulke moeilijke tijden zoeken we manieren om steun en troost te bieden aan de nabestaanden.  Een sterrenkind cadeau bij het overlijden van een baby kan een liefdevol en betekenisvol gebaar zijn om te laten zien dat je er voor hen bent en met hen meeleeft.


Een troostpakketje hoeven niet groot of duur te zijn. Het gaat om het gebaar en de betekenis die het geschenk draagt. Bij het kiezen van het juiste troost geschenk is het belangrijk om rekening te houden met de persoonlijke gevoelens en behoeften van de ontvanger. Er zijn verschillende soorten troostcadeaus die passend zijn bij het overlijden van een baby, zoals troostknuffels en gepersonaliseerde cadeautjes , met de naam van het overleden kindje erop.

Deze geschenken kunnen de ouders helpen om het verlies van hun kindje een plaats te geven en hen troost en steun bieden tijdens het rouwproces. Door het geven van een troostcadeau draag je bij aan het eren van de nagedachtenis van de baby en het laten weten dat de liefde en herinneringen altijd zullen blijven bestaan.


Verwerking van Rouw


Het Rouwproces

Het rouwproces is een natuurlijke reactie op het verlies van een dierbare, zoals het overlijden van een baby. Dit proces bestaat uit verschillende fasen en kan per persoon variëren in duur en intensiteit. Tijdens deze periode kunnen emoties zoals verdriet, boosheid, ontkenning en schuldgevoelens naar voren komen.
Troost cadeautjes kunnen helpen bij het verwerken van rouw. Zo kan een knuffel, beeldje of sieraad enige troost bieden aan de nabestaanden.  Rouwen is een uniek en persoonlijk proces en iedereen gaat hier op zijn manier mee om.


Nabestaanden

Nabestaanden kunnen zich vaak gesteund voelen door de mensen om hen heen, vooral in de eerste weken na het verlies van hun dierbare. Na verloop van tijd kan deze steun en warmte echter afnemen, waardoor het voor de nabestaanden belangrijk is om ook zelf actief bezig te blijven met de verwerking van hun verdriet.

Een lief troostgeschenk kan hierbij helpen. Troostgeschenken kunnen bijvoorbeeld bestaan uit gepersonaliseerde items, zoals kaarten met de naam van de overleden baby of herinneringssieraden met as van de overledene. Zo’n een troostpakketje bieden en dienen als steun tijdens de rouwverwerking. Het is essentieel om je te realiseren dat ieder individu op zijn of haar eigen manier omgaat met rouw en verlies. Zowel het rouwproces als de gevoelens en behoeften van nabestaanden kunnen sterk verschillen. Toon daarom empathie en begrip, en wees geduldig tijdens deze moeilijke periode.

Troost Geschenken


Troost Cadeau
Een troost cadeau is een mooi gebaar om steun en liefde te bieden aan ouders die te maken hebben met het verdrietige verlies van hun baby.  Zo'n geschenk hoeft niet altijd groot te zijn, maar draagt wel bij aan het bieden van een beetje troost. Het kan bijvoorbeeld gaan om een klein sieraad, een persoonlijk gedicht of een lief kaartje.

Troostknuffels
Een troostknuffel is een zachte knuffel die speciaal ontworpen is om steun en troost te bieden bij het overlijden van een baby.  Deze knuffels kunnen worden voorzien van een persoonlijke tekst, zoals de naam van het overleden sterrenkindje. Troostknuffels zijn een symbolisch en liefdevol sterrenkind cadeau om te geven aan sterrenouders, en kunnen helpen bij het verwerken van hun verdriet.


Troostsets of Troost pakketje
Troostsets zijn pakketten die samengesteld zijn met verschillende troostgeschenken, zoals troostartikelen en lichtpuntjes. Deze sets kunnen variëren in inhoud en grootte, maar bevatten doorgaans meerdere items die troost en steun bieden aan ouders die een kindje moeten missen.  Denk bijvoorbeeld aan een troostknuffel, een gedichtenbundel en een speciaal gedenkplekje voor thuis.

Het aanbieden van een troost cadeau, troostknuffel of troostset helpt niet alleen bij het uiten van medeleven en steun, maar draagt ook bij aan het herinneren en koesteren van het overleden kindje.  In tijden van verdriet en rouw zijn dit soort geschenken een liefdevol gebaar dat kan bijdragen aan het verwerkingsproces.

Erkenning van Verlies


Overlijden van een Baby

Het verlies van een kind is een hartverscheurende ervaring voor ouders en naasten. Het overlijden van een baby, in het bijzonder tijdens de zwangerschap of rondom de bevalling, is een enorm verdrietige gebeurtenis. Als een baby overlijdt, wordt deze vaak aangeduid als een sterrenkind. Hun ouders worden dan sterrenouders genoemd. 

Het is belangrijk om het verdriet te erkennen en steun te bieden waar mogelijk. Een lief troostpakketje kan helpen bij het bieden van deze steun en om ouders te laten weten dat je er voor ze wilt zijn. Er zijn verschillende manieren om steun te betuigen, zoals het geven van een persoonlijk troostgeschenk aan de nabestaanden.  Dit kan bijvoorbeeld een engelenbeeldje, een troost hartje, een gedenkbeeldje, een knuffel of een waxinelichtje zijn. Dit zijn mooie voorbeelden van sterrenkind cadeautjes. 

Gedicht voor een Sterrenkind

Een andere manier om erkenning en troost te bieden aan de ouders van een sterrenkind is door middel van een gedicht. Een gedicht kan helpen om emoties te uiten en het verlies van een kind op een persoonlijke en unieke manier te verwoorden. Het kan ook troost en hoop bieden aan de nabestaanden in deze moeilijke tijd. Een gedicht hoeft niet perfect te zijn of te rijmen, maar het moet oprecht en liefdevol zijn.  Het belangrijkste is dat het recht uit het hart komt en empathie en steun toont voor de rouwende ouders.

Gepersonaliseerd Troosten

Het geven van een liefdevol troost geschenk bij het overlijden van een baby kan een grote steun bieden aan de ouders. Een gepersonaliseerd geschenk dat aangepast is aan de wensen en behoeften van de nabestaanden, kan hen helpen om hun verlies beter te verwerken. 

Hieronder bespreken we hoe je een dergelijk geschenk kunt personaliseren en de impact van een persoonlijke tekst op het troostgevoel.


Personaliseer Een Geschenk

Een gepersonaliseerd geschenk kan een unieke en intieme manier zijn om de ouders te ondersteunen in hun verdriet.  Er zijn diverse manieren om een cadeau te personaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld een troostset samenstellen die specifiek is gericht op de smaak en voorkeuren van de ouders. Een gepersonaliseerd troostset kan bestaan uit verschillende items zoals armbanden, mokken, houten geschenken of muziekdoosjes.

Hou bij het samenstellen rekening met de voorkeuren van de ouders om het cadeau een persoonlijk tintje te geven. Dit kan bijvoorbeeld door elementen uit het geboortekaartje of rouwkaartje te integreren in het cadeau. Op die manier herinnert het geschenk aan de mooie momenten die de ouders met hun kindje hebben gedeeld.


Een Persoonlijke Tekst

Naast het aanpassen van het cadeau zelf, kan een persoonlijke tekst veel betekenis toevoegen aan het troostgeschenk. Een persoonlijke boodschap, of het nu een gedicht, een quote of enkele woorden van medeleven zijn, kan de ouders helpen om zich verbonden te voelen met de gever en met hun overleden kindje.

Een persoonlijke tekst op een kaart of in het cadeau zelf kan ook dienen als een blijvende herinnering aan de steun en liefde die men van anderen heeft ontvangen tijdens deze moeilijke tijd. Het schrijven van een persoonlijke tekst kan getuigen van oprechte betrokkenheid en zorg voor de ouders en kan hen helpen bij het verwerken van hun verlies.

Kortom, een gepersonaliseerd troostgeschenk bij het overlijden van een baby, ondersteund door een persoonlijke tekst, kan een krachtige manier zijn om de ouders te helpen bij het omgaan met hun verdriet. Door een persoonlijke insteek te geven aan het geschenk, laat je zien dat je met hen meeleeft en dat je aan hen denkt tijdens deze zware periode.

Symbolen van Troost


 • Ster en Vlinder
  Een bijzonder symbool van troost bij het overlijden van een baby is de ster en de vlinder. Een ster wordt vaak gebruikt om een overleden baby te symboliseren, omdat men gelooft dat de ziel van de baby als een ster aan de hemel staat.  De vlinder is een ander krachtig symbool voor troost, het staat voor transformatie en het idee dat de ziel van een overleden baby vredig verder leeft. Deze symbolen kunnen terugkomen op troostcadeaus zoals sieraden, knuffels, of kunstwerken.

 • Troosthart en Troostvlinder
  Een troosthart is een hartvormig geschenk dat steun en liefde symboliseert, terwijl een troostvlinder een combinatie is van het troosthart en vlinder symbool.  Troostharten en troostvlinders kunnen worden aangeboden als tastbare voorwerpen zoals beeldjes, of afgebeeld op herinnering-sieraden die sterrenouders kunnen dragen om hun kindje dichtbij te houden.

 • Kaars en Kaarsje
  Het branden van een kaars of kaarsje voor een overleden baby is een speciale manier om het leven en de herinnering aan het kind te eren. Deze traditie symboliseert licht, hoop, en warmte.  Een kaarsje kan worden aangeboden als een persoonlijk troostgeschenk, waarbij het kaarsje bijvoorbeeld op een gegraveerde houder wordt geplaatst om als blijvende herinnering te dienen.


In deze moeilijke tijd kan het geven van een symbolisch troostcadeau, zoals een ster, vlinder, troosthart, troostvlinder, kaars, of kaarsje, helpen om de nabestaanden troost en steun te bieden. 


Elk van deze symbolen heeft zijn eigen betekenis en kan, op zijn eigen manier, de ouder of familie bijstaan tijdens het rouwproces.

Herinneringsobjecten

Bij het verlies van een baby kunnen herinneringsobjecten, zoals gedenkplekjes en gedenksteentjes, helpen bij het verwerken van het verdriet.  Ze bieden troost en helpen de herinnering aan het overleden kindje levendig te houden.


Gedenkplekje

Een gedenkplekje is een bijzondere plek in huis waar ouders de herinnering aan hun baby kunnen koesteren.  Dit kan bijvoorbeeld een mooi ingericht hoekje zijn met een fotolijstje, een kaars en enkele gedenkartikelen die doen denken aan het kindje.  Ook kan een klein passend beeldje een subtiele manier zijn om het gedenkplekje te verfraaien. Een gedenkplekje kan ouders helpen om hun overleden baby te gedenken op een persoonlijke en intieme manier. Het biedt troost op moeilijke momenten en kan een fijne verbinding vormen tussen het dagelijks leven en de herinnering aan hun kind.


Gedenksteentjes

Gedenksteentjes zijn kleine steentjes met een speciale betekenis, die een blijvende herinnering aan het overleden kindje kunnen vormen. Deze steentjes kunnen bijvoorbeeld gegraveerd zijn met de naam van het kindje, een datum of een persoonlijke boodschap. Ze kunnen een waardevol onderdeel zijn van het gedenkplekje, maar ook los als herinnering worden meegedragen.


Naast gegraveerde steentjes kunnen er ook handgeschilderde of zelfgemaakte steentjes als troost cadeautjes worden gegeven. Deze persoonlijke touch kan extra troost bieden en laten zien dat er aan het kindje wordt gedacht. In het omgaan met het verlies van een baby zijn herinneringsobjecten, zoals gedenkplekjes en gedenksteentjes, een warme en liefdevolle manier om steun te bieden aan de ouders. Deze objecten kunnen helpen bij het verwerken van verdriet en zorgen voor een blijvende herinnering aan hun geliefde kind.

Speciale Data

Het verlies van een baby is een onvoorstelbaar moeilijke ervaring. Op bepaalde speciale data kan het gemis extra zwaar voelen. Een troost cadeau overlijden baby kan helpen om steun en liefde te tonen op deze belangrijke herinneringsdagen.


Jaardag

De verjaardag van een overleden baby, ook wel bekend als de 'jaardag', is de dag waarop ouders en dierbaren stilstaan bij het leven en verlies van hun kindje. Een verjaardag van een sterrenkind is een bijzondere dag waarop ouders en geliefden hun overleden baby herdenken. Een sterrenkind is een baby die tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte is overleden.

Het verlies van een kindje is een van de meest pijnlijke ervaringen die ouders kunnen meemaken. Een aandenken aan een overleden baby kan helpen bij het verwerken van het verdriet en het herinneren van de mooie momenten. Er zijn verschillende manieren om een sterrenkind te herdenken, zoals het planten van een boom of het maken van een speciaal sieraad. Het is belangrijk om de jaardag van een sterrenkind te erkennen en te herdenken, om zo het kindje te eren en het verdriet een plek te geven. Het geven van een troost cadeau kan op deze dag bijzondere betekenis krijgen.

Een paar ideeën voor het kiezen van een troost cadeau op de verjaardag van een overleden baby zijn:

 • Een speciale kaars
  Kies een kaars met een speciale boodschap of ontwerp dat herinnert aan het leven van de baby. Ouders kunnen de kaars aansteken ter nagedachtenis aan hun kindje.
 • Gepersonaliseerde sieraden
  Een ketting, armband of ring met de naam of initialen van de baby is een blijvende herinnering die dicht bij het hart kan worden gedragen.
 • Een lief knuffelbeest
  Een zachte knuffel kan troost bieden tijdens verdrietige momenten.
 • Houten troostcadeaus
  Een houten maan met de mogelijkheid om de naam van het overleden kind op de bijbehorende ster te schrijven, is een bijzonder en symbolisch geschenk.


In deze moeilijke tijd is het belangrijk om de ouders en familie te ondersteunen. Een troost cadeau overlijden baby op de verjaardag van het kind helpt om het gemis te erkennen en laat zien dat de liefde en herinnering aan het kindje blijft voortleven.

Contact en Ondersteuning


WhatsApp

Het bieden van troost en ondersteuning bij het overlijden van een baby kan op verschillende manieren gebeuren.  Een voorbeeld hiervan is via WhatsApp. Het versturen van een lief berichtje kan al een groot verschil maken voor de rouwende ouders. Er gewoon zijn in stilte, zelfs via een berichtje, kan enorm troostend werken. Stuur een hartverwarmend bericht, een virtuele knuffel of gewoon een teken van medeleven om te laten weten dat je aan hen denkt.


Mail

Het versturen van een e-mail is een andere manier om contact op te nemen en ondersteuning te bieden aan de familie die te maken heeft met het overlijden van een baby. Je kunt in jouw mail troostende woorden, gedichten of gewoon een persoonlijk bericht delen om te laten weten dat je er voor hen bent.  Er zijn diverse troost cadeaus die je kunt overwegen om mee te sturen als een liefdevol en passend gebaar om steun te bieden.

Slotgedachten

Het geven van een troost geschenk bij het overlijden van een baby kan een liefdevolle en ondersteunende manier zijn om steun te bieden aan de ouders die hun kindje hebben verloren.  Er zijn diverse opties voor troost cadeautjes, van knuffels en beeldjes tot sieraden en fotoboeken.

Bij het kiezen van een troostcadeau is het belangrijk om rekening te houden met de wensen en behoeften van de ouders.  Een persoonlijk gebaar, zoals een sterrenkind geschenk, kan bijzonder troostend zijn voor de nabestaanden. Daarnaast kunnen er ook boeken en kadotips voor speciale momenten zoals de herdenking van het overlijden, moederdag, of de geboortedag worden gegeven. Hiermee bied je steun en troost tijdens deze soms moeilijke tijden.


Ten slotte is het goed om te onthouden dat een troostcadeau niet altijd materieel hoeft te zijn. Een luisterend oor, een liefdevolle knuffel, of het delen van herinneringen kunnen allemaal manieren zijn om steun en troost te bieden aan de ouders die een kindje verloren hebben. Dit kan enorm helpen in het verwerkingsproces en zorgt ervoor dat de ouders zich gesteund voelen in deze moeilijke tijd.

Troost cadeautjes