Troost cadeau bij het overlijden van jouw hond


Heel veel mensen kiezen voor het plezier van een huisdier. De hond en de kat zijn veruit de meest populaire en meest gehouden huisdieren in Nederland. Als je na jarenlang lief en leed met je huisdier te hebben gedeeld afscheid ervan moet nemen doet dat veel pijn. Een troost cadeau bij het overlijden van een hond kan dan veel steun bieden.

Wil jij iemand in deze moeilijke periode steunen kies dan voor een mooi troostcadeau bij het overlijden van een hond. Om de pijn en het verdriet te verwerken gaat een troostcadeau bij het overlijden van een hond heel veel helpen. 


Ook wij hebben al heel lang honden en zijn er erg gek mee. Het onvermijdelijke afscheid nemen van je hond is ook voor ons altijd weer zeer verdrietig. Het verliezen van jouw geliefde hond, groot of klein, geeft heel veel verdriet. Een troostcadeau bij overlijden hond is een mooie manier om hun nagedachtenis te eren. Wij vonden heel veel attente en speciale geschenken die perfect zijn om het leven van de overleden hond te vieren.

Troost Cadeaus om Moed te Geven bij Verdriet

€ 17,95 

Gepersonaliseerd Boek - Lief huisdier, omdat ik je zo mis

Het is ontzettend verdrietig om je lieve huisdier te verliezen. In dit boek creëer je mooie herinneringen aan het huisdier door middel van een verzameling zelfgemaakte tekeningen, foto's en verhaaltjes.

€ 13,99 

Veel Liefs

Een zorgvuldig samengesteld geschenk om comfort en warmte te bieden in deze uitdagende tijden. Mag de kalmerende geur van de thee, het rustgevende licht van de kaars en de tederheid van de roos een bron van troost en hoop zijn terwijl je deze moeilijke periode doorkomt. Veel kracht en steun gewenst voor jou tijdens dit proces.

€ 34,99 

LED lamp met de mooiste foto van je vriend

Kies een mooie foto uit die je ieder moment van de dag kunt bekijken. Geniet en droom weg bij alle mooie herinneringen die jullie hebben gemaakt.

v.a. € 59,- 

Gedenksieraad

Een gedenksieraad, zoals een hanger of een bedeltje in de vorm van een dierenpootje met een gegraveerde naam of datum, kan troost bieden door het dragen van een tastbare herinnering.

€ 26,95 

Luxe Huisdier Urn

De handgemaakte Edelsteen Rozenkwarts Schildpad combineert de zachtheid van rozenkwarts met het symbolisme van bescherming en stabiliteit. Dit unieke stuk straalt liefde, wijsheid en kalmerende energie uit.
€ 16,99-
€ 14,99

BloomPlantler Spring

 Hét ideale geschenk om alvast een vleugje lente in huis te halen! Met de stralende gele narcissen zal de ontvanger zich meteen in het voorjaar wanen. Dit cadeau is perfect voor natuurliefhebbers en brengt de natuur naar binnen.

€ 15,99

Bloom Memory Candle

Geef een warme gloed met deze BlooMemory Candle! Dit cadeau is perfect voor bijzondere gelegenheden die wat extra licht kunnen gebruiken.

v.a. € 14,95

Gepersonaliseerde Blik kaarsje

Een gepersonaliseerd kaarsje in een blikje waar een mooie foto van jou en je huisdier staan.

v.a. € 9,95

Sleutelhanger met naam of foto

Een gepersonaliseerd sleutelhanger met een mooie foto van jou en je huisdier.

€ 19,95

Gepersonaliseerd kussen

Een op maat gemaakt herinneringskussen met een favoriete foto kan troost bieden door een tastbare herinnering te geven en een gevoel van nabijheid van creëren.
v.a. € 9,56

Mok met foto

Een gepersonaliseerde mok kan troost bieden door het creëren van een rustgevend en warm moment van bezinning.
€ 17,50 

Edelsteen Rozenkwarts Schildpad

De handgemaakte Edelsteen Rozenkwarts Schildpad combineert de zachtheid van rozenkwarts met het symbolisme van bescherming en stabiliteit. Dit unieke stuk straalt liefde, wijsheid en kalmerende energie uit.
€ 17,99

Lichtplantje voor een lichtpuntje 

Een schattig lichtplantje brengt niet alleen sfeer en warmte in je ruimte, maar herinnert je ook elke dag aan de liefdevolle steun van anderen. Het zachte licht en de levendige groene bladeren van het plantje creëren een rustgevende en positieve sfeer, waardoor het symbool staat voor vreugde en verbondenheid met dierbaren.
v.a. € 18,95

Herinnerings boompje

Een plant of boom om te planten ter nagedachtenis aan het overleden huisdier dit kan troost bieden door het symboliseren van leven, groei en een blijvende herinnering.
€ 26,-

Persoonlijke Herinneringsdoos

Een gepersonaliseerde herinneringsdoos om speciale items in te bewaren kan troost bieden door het creëren van een speciale plek om herinneringen te bewaren en te koesteren.
v.a. € 11,95

Gepersonaliseerd fotolijstje

Een fotolijstje met een mooie foto kan troost bieden door het koesteren van dierbare herinneringen en het creëren van een blijvende herinnering.

v.a. € 19,99

Theepakket om troost te bieden

Een warme kop thee kan niet alleen bijdragen aan hydratatie en ontspanning, maar biedt ook troost en een gevoel van geborgenheid tijdens uitdagende momenten. De rustgevende warmte en heerlijke smaak van de thee creëren een geruststellende ervaring die zowel lichamelijk als emotioneel welzijn bevordert, waardoor het een waardevolle metgezel wordt in tijden van moeilijkheden.

€ 16,99 

Zen Momentje

Deze ambachtelijke amberblokjes zijn afkomstig uit Marokko en zijn momenteel erg trendy als huisparfum! Gebruik de minirasp om een stukje amberblokje op het plateau te schaven en een warme oosterse geur zal zich verspreiden.

€ 24,99 

BIG HUG cadeaupakketje

Een zelf samengesteld troostpakket met kleine attenties kan troost bieden door het tonen van zorg en aandacht voor het welzijn van de rouwende persoon.

€ 23,49 

Aromatherapie geurkaarsen

Een geurige kaars met een speciale boodschap kan troost bieden door een rustgevende sfeer te scheppen en een zachte herinnering aan het overleden huisdier.

€ 19,99

Filmpakket; Even wat afleiding

Een gezellige filmavond thuis kan niet alleen zorgen voor vermaak en ontspanning, maar biedt ook een warm en knus gevoel tijdens rustige momenten. De sfeervolle ambiance en boeiende films creëren een ontspannen ervaring die comfort en gezelligheid brengt.

€ 17,50 

Windgong

Een windgong om in de tuin te hangen kan rust en vrede brengen door een zachte, kalmerende melodie te creëren en een gevoel van aanwezigheid van het overleden huisdier te symboliseren.
€ 21,99 

Notitieboekje/Dagboek

Een klein notitieboekje voor het opschrijven van gedachten kan troost bieden door het bieden van een uitlaatklep voor emoties en reflectie.

€ 19,99 

Doosje gevuld met Roosjes

Als je iemand sterkte wilt wensen, dan is het rozentaartje "Sterkte" een prachtig gebaar om te laten zien dat je meeleeft. Het rozentaartje bevat 10 witte rozen en zit in een zwart rond doosje. Een unieke manier om steun te betuigen aan iemand.


Blijvende herinnering hond; plaquette of gedenkplaat

Om de herinnering aan je trouwe kameraad levend te houden kun je een mooie plaquette van hem of haar laten graveren. Zo’n plaquette kan van staal zijn of bijvoorbeeld van leisteen. Gespecialiseerde bedrijven kunnen in die plaquette een mooie herinneringstekst voor je hond graveren. Je kiest zelf de woorden uit die jij vind passen bij jouw overleden hond, dat is voor iedereen erg persoonlijk.

Met speciale computergestuurde graveermachines kunnen zelfs foto’s van jouw overleden hond in de plaquette gegraveerd worden. Zo creëer jij jouw eigen troostcadeau bij het overlijden van je hond. Een persoonlijkere  herinnering aan je huisdier bestaat er niet.


Cadeau afscheid van hond 

Als jouw budget het toelaat kun je ook op zoek gaan naar een tekenaar gespecialiseerd in honden. Zo iemand kan dan aan de hand van een door jou zelf gemaakte foto van je hond een tekening maken. Met een mooie lijst eromheen vormt die zo het perfecte cadeau bij afscheid van je hond.

Als jij de tekening op een prominente plaats in huis op hangt zorg jij ervoor dat de herinnering aan je huisdier nooit verloren gaat. Doordat je regelmatig naar de tekening van jouw overleden hond kijkt blijft hij of zij zo ‘in leven’. Nu ik het dan toch heb over foto’s van jouw hond; ook een mooie foto van een speciaal moment met je hond zorgt voor een blijvende herinnering van jouw hond. Je hebt vast wel een mooie foto van jou en je hond in je album zitten.

Weet je niet welke foto je van je overleden hond moet kiezen maak dan een mooie collage van verschillende foto’s. Door een groot aantal foto’s van je overleden hond in een mooie lijst samen te brengen houdt jij je geliefde huisdier voor altijd in jouw herinnering. Als het verdriet dan weer eens met je op de loop gaat hoef je alleen maar naar de collage te kijken om al die mooie momenten met je hond te herbeleven.

Overleden hond herinneringsdoos

Als je naast foto’s tekeningen en een gegraveerde plaquette van je overleden hond ook tastbare herinneringen hebt kun je deze opbergen in een zogeheten herinneringsdoos. Overleden dierbare personen èn huisdieren worden vaak herdacht in de vorm van zo’n herinneringsdoos. Neem een mooi gedecoreerde kartonnen doos waarin je jouw favoriete fysieke herinneringen aan je hond gaat bewaren.

Dat kunnen artikelen zijn zoals de eerste halsband, de identificatie-penning en het paspoort van je overleden hond. Heb je nog een favoriet speeltje van je overleden hond zoals een rubber bot of een touwspeeltje dan kan dat ook in de herinneringsdoos. Door zo nu en dan de herinneringsdoos ter hand te nemen houd je de herinnering aan je gestorven hond levend. Het kan je helpen het verdriet om je dierbare viervoeter te verwerken.

Natuurlijk bepaal jij zelf welke artikelen er in de herinneringsdoos kunnen. Dat is nou eenmaal erg persoonlijk en ook afhankelijk van het soort hond. Je kunt je voorstellen dat je het mandje van een chihuahua sneller in een doos doet dan die van een Deense dog. Heb je met je hond aan behendigheid gedaan dan heb je misschien wel behendigheidsartikelen die je wilt bewaren. 

Een hoepel, een loopbruggetje of  gekleurde pionnen, ze kunnen allemaal in jouw persoonlijke herinneringsdoos. Ook de prijzen die je met je hond in de loop der jaren hebt gewonnen krijgen een plaatsje in de speciale doos voor herinneringen aan je overleden hond.


Troost cadeau overleden hond

Wil jij je overleden hond ‘dicht bij je’ houden dan kun je overwegen om hem of haar in brons te laten vereeuwigen. In ons land vind je verschillende kunstenaars die aan de hand van een foto jouw overleden hond in brons kunnen vangen. Met behulp van verschillende foto’s waarbij de karakteristieke kenmerken van jouw overleden hond goed uitkomen kan er een beeld gemaakt worden. 

In eerste instantie wordt dat gedaan met klei en als jij het prototype hebt goedgekeurd word hiervan een bronzen afgietsel gemaakt. Na veel schuur- en slijpwerk komt dan het uiteindelijke resultaat langzaam in zicht. Op deze manier krijg je een levensgrote bronzen beeld van je overleden huisdier. Plaats het beeld op de lievelingsplek van je overleden hond en je zult hem of haar gegarandeerd nooit meer vergeten.

Slotgedachten

Een hond is meer dan alleen een huisdier. Hij is een trouwe metgezel die deel uitmaakt van het gezin. Het verlies van een hond kan dan ook diep ingrijpen en een gevoel van verdriet en verlies veroorzaken. Het kan moeilijk zijn om de juiste woorden te vinden om iemand te troosten die net zijn hond heeft verloren.

Maar weet dat je niet alleen bent in dit gevoel. Er zijn manieren om de pijn te verzachten en de herinneringen aan je geliefde huisdier te koesteren. In dit artikel heb je onze beste tips om sterkte te wensen bij het overlijden van een hond kunnen lezen. Door onze oplossingen te lezen, zul je merken dat je niet alleen bent in je verdriet en dat er manieren zijn om ermee om te gaan. Laat ons je helpen om deze moeilijke tijd door te komen.

Troost cadeautjes