Herinneringssieraden

Een blijvende herinnering aan jouw dierbaren met een gedenksieraad


Herinneringssieraden

Een blijvende herinnering aan jouw dierbaren met een gedenksieraad

Heb je ooit een geliefde verloren en wil je graag iets tastbaars hebben. Herinneringssieraden bieden een prachtige en persoonlijke manier om de herinnering aan je dierbare te koesteren. Deze sieraden zijn speciaal ontworpen om een kleine hoeveelheid as, haar of ander persoonlijk materiaal van je overleden dierbare te bevatten.Altijd dichtbij herinneringssieraden worden ze ook wel eens genoemd.

 Gedenksieraden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, waaronder zilver, goud en roségoud. Of je nu op zoek bent naar een subtiele hanger of een opvallende armband, er is zeker een herinneringssieraad dat bij jouw stijl en persoonlijkheid past. 

Deze sieraden zijn niet alleen mooi, maar hebben ook een diepgaande emotionele betekenis voor degenen die ze dragen. Ze bieden troost en een gevoel van verbondenheid met degenen die we zijn verloren.

Persoonlijke anekdotes kunnen de emotionele waarde van herinneringssieraden benadrukken. Sommige mensen dragen bijvoorbeeld een ring met as van hun overleden grootmoeder om haar altijd bij zich te hebben, terwijl anderen een armband dragen met een haarlok van hun overleden kind om hen te herinneren aan de liefde en vreugde die ze hebben gedeeld. 

Wat je reden ook is om een herinneringssieraad te dragen, het is een prachtige manier om de herinnering aan je dierbare levend te houden en hun aanwezigheid te voelen, zelfs als ze er niet meer zijn. Dat is ook waarom veel mensen een herinneringssieraad laten maken.


Bijzondere herinneringssieraden

As hanger-Elfje op Maan Medaillon

De hanger is een mooie rvs medaillon met een doorsnede van 3 cm en een afbeelding van een elfje op een maan op de voorzijde

Roos Speldbroche

De broche is een mooie rvs medaillon met een doorsnede van 2.5 cm en een afbeelding van een roos op de voorzijde. De broche heeft een rvs speld op de achterzijde

Hart Assieraad

Met dit prachtige as sieraad kunt je jouw dierbare dichtbij dragen en wordt het een "letterlijk" draagbare herinnering

Vlinder Medaillon  

De as hanger is een mooie rvs medaillon met een doorsnede van 3 cm en een afbeelding van een vlinder op de voorzijde

  Transparantgroen glas met as erin verwerkt  

Herinnerings bedelarmbandje waar as in is verwerkt

 Ashanger Yin-Yang

Ben je ook op zoek naar een sieraad om de herinnering aan een dierbare vast te leggen, neem dan contact op met Astrid van Op goud geluk 

Vingerafdruk hanger

Deze hanger is gemaakt met het goud van de sieraden van de overledene door de vingerafdruk in de hanger te verwerken is de overledene weer dichtbij gehaald.

Herinneringssieraad man 

Heren-as herinnerings armband

Tussen de as glasbedel en de sluiting ligt een verzilverde kraal met daarop de tekst LOVE. De ankersluiting en de crematie-as glasbedel worden boven op de pols gedragen!

Heren as-armband 

De crematie-as bedel is ingesloten tussen 2 rvs design kralen die de crematie-as bedel vast op de armband houden zodat de crematie-as bedel niet gaat schuiven.

Edelstalen As armband voor een man

Armband met crematie- As Kraal

Glasbedel voor heren én dames 

As-glasbedel armband

Aan de armband hangen 4 kleine zilver hart en een gold bedeltje waar crematie-as  in verwerkt is

Crematie-as sieraad

Een mooi herinneringssieraad  met een glasbedel, natuur steen kralen en rvs vlinder bedel

"Sparkling Lila"  

 Dit bijzondere sieraad is een dames armband met een glasbedel met plaats voor de as
dat onzichtbaar is verwerkt

Herinneringsassieraad 

Armband van zwart en wit Murano glas het crematie-as is gedeeltelijk zichtbaar in het glas een uniek sieraad

Dames rvs goud bangle armband met crematie-as glasbedel Blue Gold en rvs gouden stoppers

Dit unieke sieraad is een zeer smalle dames spang armband met 2 crematie-as glasbedels

Stoere armband

 Deze mooie, stoere leren armband met metalen gesp is van mooie kwaliteit leer. De as wordt aan de achterzijde van het ornamentje verwerkt

Zirkonia Asarmband 

 Deze armband is gemaakt van edelstaal (RVS) met zirkonia steentjes. Het sieraad beschikt over twee aparte asruimten.

Herinnering Sieraden met een speciale betekenis

As hanger van glas inclusief snake chain ketting  

Handgemaakt sieraad met haartjes én crematie-as

Wat Zijn Herinneringssieraden

Herinneringssieraden zijn unieke sieraden die een speciale betekenis hebben voor jou. Deze sieraden worden gemaakt om herinneringen aan een dierbare, een speciale gebeurtenis of een belangrijke mijlpaal in je leven te koesteren en dicht bij je te dragen.

Vaak worden herinneringssieraden gemaakt met behulp van materialen die een emotionele waarde hebben, zoals een gedenksieraad met as, haar, vingerafdrukken, foto's, of een stukje stof van een kledingstuk van een dierbare. 

Deze materialen worden vervolgens verwerkt in een sieraad dat je altijd bij je kunt dragen.

Er zijn veel verschillende soorten herinneringssieraden beschikbaar, waaronder hangers, armbanden, ringen, oorbellen, en kettingen. 

Elk sieraad kan worden gepersonaliseerd met de materialen en symbolen die voor jou belangrijk zijn.

Herinneringssieraden kunnen worden gedragen als een manier om je dierbare dicht bij je te houden en om een gevoel van verbondenheid te behouden.

Het kopen van een herinneringssieraad kan een emotionele en persoonlijke beslissing zijn. Het is belangrijk om een sieraad te kiezen dat past bij jouw persoonlijke stijl en dat een betekenis heeft die voor jou belangrijk is.


Het Doel en de Betekenis van een Gedenksieraad

Herinneringssieraden zijn speciale sieraden die ontworpen zijn om een persoonlijke betekenis te hebben. Mensen kiezen ervoor om herinneringen op deze manier vast te leggen omdat ze op zoek zijn naar een manier om hun dierbaren te eren en te herdenken. 

Het dragen van een herinneringssieraad kan helpen bij het verwerken van verlies en het rouwproces.

Ze zijn niet alleen bedoeld voor het behouden van dierbare momenten, maar ook als troost of steun. 

Het dragen van een sieraad kan een gevoel van verbondenheid geven met de persoon die gemist wordt. Het kan ook dienen als een fysieke herinnering aan de liefde en de band die er was tussen de persoon en de drager van het sieraad.

Er zijn verschillende manieren waarop herinneringssieraden gemaakt kunnen worden. Herinneringssieraden met as, haar of vingerafdruk van een overleden geliefde in het sieraad.

Of om een sieraad te laten maken van materialen die een speciale betekenis hebben, zoals een stukje stof van een trouwjurk of een kledingstuk dat de persoon vaak droeg.

Het dragen van een herinneringssieraad kan een troost zijn in moeilijke tijden. 

Het kan helpen om de herinneringen levend te houden en de band met de persoon die gemist wordt te behouden. 

Het is een persoonlijke manier om te herdenken en te eren en kan een waardevol bezit zijn voor de rest van je leven.


Verschillende Soorten Herinneringssieraden Waar Je Uit Kunt Kiezen

Als het gaat om het kiezen van een gedenksieraad, zijn er verschillende soorten beschikbaar. Hieronder vindt je enkele van de meest populaire soorten herinneringssieraden die beschikbaar zijn:

As-sieraden


Herinneringssieraden met as zijn een van de meest populaire soorten gedenksieraden. Ze zijn ontworpen om een klein deel van de as van jouw dierbare te bevatten. Deze sieraden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, waaronder hangers, armbanden en ringen.

Haar-sieraden


Een herinneringssieraad met haar is een andere populaire keuze. Deze sieraden bevatten een klein deel van het haar van jouw dierbare en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen. Je kunt kiezen voor een eenvoudige haarlok of een meer ingewikkeld ontwerp, zoals een vlecht of een krul.

Foto-sieraden


Foto-sieraden zijn een mooie manier om een foto van jouw dierbare bij je te dragen. Deze sieraden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, waaronder hangers, armbanden en ringen. Je kunt kiezen voor een enkele foto of meerdere foto's om een collage te maken.

Geboortesteen-sieraden


Geboortesteen-sieraden zijn er om de geboortemaand van jouw dierbare te herdenken. Deze sieraden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, waaronder hangers en armbanden. Je kunt kiezen voor een enkele geboortesteen of meerdere stenen om een uniek ontwerp te creëren. 

Gegraveerde sieraden


Gegraveerde sieraden zijn een goede manier om een persoonlijke boodschap of naam toe te voegen aan jouw gedenksieraad. Deze sieraden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, waaronder hangers, armbanden en ringen. Je kunt kiezen voor een eenvoudige gravure of een meer ingewikkeld ontwerp.

Er zijn veel verschillende soorten gedenksieraden beschikbaar om uit te kiezen.

Of je nu kiest voor een as-sieraad, haar-sieraad, foto-sieraad, geboortesteen-sieraad of gegraveerd sieraad, je kunt er zeker van zijn dat jouw herinneringssieraad een speciale betekenis zal hebben en je zal helpen om jouw dierbare te herdenken.


Herinneringssieraad Voor Baby

Als ouder wil je graag herinneringen koesteren aan de tijd dat je baby nog klein was. Een manier om deze herinneringen tastbaar te maken, is door middel van herinneringssieraden. Er zijn verschillende soorten sieraden die speciaal ontworpen zijn voor baby's.

Voorbeelden van speciale gedenksieraden voor baby’s


Een voorbeeld van een herinneringssieraad baby is een hanger met daarin een plukje haar of een kleine hoeveelheid as van de baby. Deze hangers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals een hartje, een sterretje of een vlindertje.

Zo kun je een sieraad kiezen dat past bij de persoonlijke smaak van jou en je partner.

Een ander voorbeeld van een herinneringssieraad voor baby's is een armbandje met daaraan een bedeltje met de initialen van de baby. Dit armbandje kan gedragen worden tijdens speciale gelegenheden, zoals de eerste verjaardag van de baby.

Symboliek en betekenis achter deze sieraden


Altijd dichtbij herinneringssieraden voor baby's hebben vaak een diepere symboliek en betekenis. Zo kan een hanger met een plukje haar of een kleine hoeveelheid as van de baby symbool staan voor de verbondenheid tussen ouder en kind. 

Het dragen van een armbandje met de initialen van de baby kan een gevoel van trots en liefde uitstralen.

Het dragen van een herinneringssieraad kan ook helpen bij het verwerken van het verlies van een baby.  Een sieraad kan een tastbare herinnering zijn aan de korte tijd dat de baby bij je was en kan helpen bij het rouwproces.

Kortom, een herinneringssieraad baby is een mooie manier om herinneringen te koesteren en de verbondenheid tussen ouder en kind te symboliseren. 

Er zijn verschillende soorten sieraden verkrijgbaar, van hangers met plukjes haar tot armbandjes met initialen. Het dragen van een herinneringssieraad kan helpen bij het verwerken van het verlies van een baby en kan een tastbare herinnering zijn aan de korte tijd dat de baby bij je was.


Herinneringssieraden Voor Mannen

Als man kan het lastig zijn om emoties te uiten en te verwerken. Het dragen van een gedenksieraad kan helpen bij het verwerken van het verlies van een dierbare en het koesteren van mooie herinneringen. 

Toch rust er soms nog een taboe op het dragen van sieraden door mannen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het dragen van een gedenksieraad niet alleen een emotionele waarde heeft, maar ook een stijlvolle accessoire kan zijn.

Specifieke ontwerpen en stijlen voor mannen

Een herinneringssieraad man zijn er in vele verschillende ontwerpen en stijlen. Voor mannen zijn er specifieke ontwerpen en stijlen beschikbaar. 

Zo zijn er bijvoorbeeld sieraden met een stoere uitstraling, zoals armbanden van leer of staal. Daarnaast zijn er sieraden met een sportieve uitstraling, zoals hangers in de vorm van een voetbal of tennisbal.

Specifieke ontwerpen en stijlen voor mannen

Herinneringssieraden zijn er in vele verschillende ontwerpen en stijlen. Voor mannen zijn er specifieke ontwerpen en stijlen beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld sieraden met een stoere uitstraling, zoals armbanden van leer of staal. Daarnaast zijn er sieraden met een sportieve uitstraling.

Kortom, herinneringssieraden zijn niet alleen een emotioneel waardevol item, maar ook een stijlvolle accessoire. 

Er zijn specifieke ontwerpen en stijlen beschikbaar voor mannen, zodat ook zij hun herinnering aan een dierbare altijd bij zich kunnen dragen. 

Het dragen van een herinneringssieraad getuigt van kracht en moed, en kan helpen bij het verwerken van emoties.


Herinneringssieraden Dieren Bij Het Verlies Van Je Hond, Kat Of Paard

Waarom dieren zo belangrijk zijn in ons leven? Dieren zijn vaak een belangrijk onderdeel van ons leven. Ze zijn er voor ons in goede en slechte tijden en bieden ons onvoorwaardelijke liefde en steun. 

Het is dan ook niet vreemd dat we onze dieren willen herdenken wanneer ze er niet meer zijn. Herinneringssieraden voor dieren bieden een mooie manier om de herinnering aan jouw geliefde huisdier levend te houden.

Verschillende soorten herinneringssieraden voor dieren


Er zijn verschillende soorten herinneringssieraden voor dieren beschikbaar. Een ashanger of asbedel is een veelgebruikte optie. 

Hierbij wordt een kleine hoeveelheid as van jouw huisdier in het sieraad verwerkt. 

Daarnaast zijn er ook herinneringskettingen en armbanden verkrijgbaar waarbij je bijvoorbeeld een foto van jouw huisdier kunt laten graveren op het sieraad.

Een andere optie is een haarlokje van jouw huisdier verwerken in het sieraad. Dit kan bijvoorbeeld in een medaillon of hanger. 

Ook zijn er sieraden verkrijgbaar waarbij een pootafdruk van jouw huisdier in het sieraad is verwerkt. Een herinneringssieraad hond, kat of welk ander huisdier kan helpen bij het verwerken van het verdriet.

Personalisatie mogelijkheden


Bij het kiezen van een gedenksieraad voor jouw huisdier zijn er vaak verschillende personalisatie mogelijkheden. 

Zo kun je bijvoorbeeld de kleur en vorm van het sieraad kiezen. Daarnaast kun je vaak ook kiezen welke gravure je op het sieraad wilt laten aanbrengen.

Dit kan bijvoorbeeld de naam van jouw huisdier zijn, maar ook een datum of een persoonlijke boodschap.

Het is belangrijk om goed te kijken naar de mogelijkheden en jouw persoonlijke wensen bij het kiezen van een herinneringssieraad voor jouw huisdier. Op deze manier kun je een sieraad kiezen dat past bij uw herinneringen en gevoelens.

Het Creëren Van Een Gepersonaliseerd Herinneringssieraad

Wanneer je een gepersonaliseerd herinneringssieraad laten maken, is het belangrijk om samen te werken met een ontwerper of juwelier die begrijpt wat je wilt en nodig hebt. 


Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het creëren van een sieraad dat perfect bij jou past.

Samenwerken met een ontwerper of juwelier


Een goede ontwerper of juwelier zal naar je luisteren en je helpen bij het maken van de juiste keuzes voor je herinneringssieraad. 

Het is belangrijk om open te zijn over je wensen en verwachtingen, zodat de ontwerper of juwelier een sieraad kan maken dat aan al je behoeften voldoet.

Je kunt samen met de ontwerper of juwelier een ontwerp maken voor je herinneringssieraad. Dit kan betekenen dat je een bestaand sieraad laat aanpassen of dat je een nieuw sieraad laat maken.

Het is belangrijk om te onthouden dat het proces van het maken van een gepersonaliseerd sieraad tijd kan kosten, dus wees geduldig en geef de ontwerper of juwelier de tijd die hij of zij nodig heeft om het sieraad perfect te maken.

Het kiezen van de juiste symboliek


Het kiezen van de juiste symboliek voor altijd dichtbij herinneringssieraden kan een belangrijke rol spelen bij het creëren van een sieraad dat betekenisvol is voor jou. Symbolen zoals harten, sterren, bloemen en dieren kunnen allemaal worden gebruikt om een sieraad te personaliseren en betekenis te geven.

Een andere manier om betekenis toe te voegen aan je herinneringssieraad is door het toevoegen van een gravure. 

Je kunt bijvoorbeeld de naam van je dierbare laten graveren, of een speciale datum of boodschap die betekenisvol is voor jou.

Gravures


Het toevoegen van een gravure aan je gedenksieraad kan een mooie manier zijn om het sieraad nog persoonlijker te maken. Er zijn verschillende soorten gravures die je kunt kiezen, waaronder handgravures en machinale gravures.

Een handgravure wordt met de hand gemaakt en is daardoor uniek en persoonlijk. 

Een machinale gravure wordt met een machine gemaakt en is daardoor nauwkeuriger en sneller, maar minder persoonlijk.

Het kiezen van de juiste gravure kan een belangrijke rol spelen bij het creëren van een sieraad dat betekenisvol is voor jou. 

Het is belangrijk om te onthouden dat het toevoegen van een gravure het sieraad duurder kan maken, dus houd hier rekening mee bij het maken van je keuze.


Welke Materialen Worden Er Gebruikt In Herinneringssieraden

Gedenksieraden zijn een mooie manier om een geliefde te herdenken en om hun herinnering levend te houden. Er zijn veel verschillende materialen waaruit herinneringssieraden gemaakt kunnen worden. 

Hieronder vind je een overzicht van de populaire en alternatieve materialen die vaak gebruikt worden in herinneringssieraden.

Populaire materialen zoals zilver, goud en edelstenen


Zilver en goud zijn de meest populaire materialen die gebruikt worden in herinneringssieraden. Deze edelmetalen zijn duurzaam, sterk en hebben een mooie glans. Ze zijn ook hypoallergeen, wat betekent dat ze geen allergische reacties veroorzaken bij de meeste mensen. 

Edelstenen worden vaak gebruikt als accenten in herinneringssieraden. Ze voegen kleur en glans toe aan het sieraad en kunnen een speciale betekenis hebben, zoals de geboortesteen van de overledene.

Alternatieve materialen zoals hars en haartjes


Naast zilver, goud en edelstenen zijn er nog andere materialen die gebruikt kunnen worden in herinneringssieraden.

Hars is bijvoorbeeld een populair materiaal omdat het transparant is en het mogelijk maakt om kleine voorwerpen te bewaren, zoals een plukje haar of een stukje stof. Haartjes van de overledene kunnen ook worden verwerkt in een herinneringssieraad, bijvoorbeeld door ze te verwerken in een hanger of armband.

Kwaliteit en duurzaamheid van herinneringssieraden


Bij het kiezen van een gedenksieraad is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en duurzaamheid van het sieraad. 

Het moet lang meegaan en bestand zijn tegen dagelijks gebruik. 

Kies daarom voor materialen van hoge kwaliteit en een goede afwerking. Let ook op de garantie en het onderhoud van het sieraad, zodat je er zeker van bent dat het sieraad goed wordt onderhouden en gerepareerd kan worden indien nodig.


Waar Herinneringssieraden te Kopen

Het kopen van een herinneringssieraad kan een emotionele en persoonlijke ervaring zijn. Er zijn verschillende winkels en online platforms die gespecialiseerd zijn in herinneringssieraden. 

Hieronder staan enkele aanbevelingen voor betrouwbare verkopers en tips voor het maken van een weloverwogen keuze.

Het Kiezen Van Het Juiste Gedenksieraad

Wanneer je op zoek bent naar een gedenksieraad in de vorm van een ring, armband of hanger het is belangrijk om te bekijken wat voor soort sieraad het beste bij jou past. 


Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld:

 • As-hangers: deze hangers bevatten een kleine hoeveelheid as van je dierbare en kunnen in verschillende vormen en maten worden gemaakt.
 • Vingerafdruksieraden: deze sieraden bevatten een afdruk van de vingerafdruk van je dierbare en kunnen worden gemaakt in de vorm van een hanger, armband of ring.
 • Gedenksieraden voor haarlok: misschien wil je een stukje haar in het sieraad laten verwerken.
 • Hergebruik van sieraden: sommige juweliers bieden de mogelijkheid om een bestaand sieraad van je dierbare opnieuw te gebruiken en om te zetten in een herinneringssieraad.


Wanneer je een gedenksieraad koopt, is het ook belangrijk om te weten hoe je het sieraad wilt dragen en hoe het bij je persoonlijke stijl past.

Hou met de volgende dingen rekening voor je beslist:

 • Kies een sieraad dat past bij je dagelijkse stijl en activiteiten.
 • Overweeg de grootte en het gewicht van het sieraad om ervoor te zorgen dat het comfortabel is om te dragen.
 • Kies een sieraad dat past bij je budget.


Het kopen van een gedenksieraad kan een persoonlijke en emotionele ervaring zijn. Door rekening te houden met je persoonlijke stijl en budget, en door te kiezen voor een betrouwbare verkoper, kun je een sieraad vinden dat een blijvende herinnering zal zijn aan je dierbare.

Het Delen van Herinneringssieraden met Toekomstige Generaties

Ideeën over hoe je herinneringssieraden kunt doorgeven aan volgende generaties

Het doorgeven van herinneringssieraden aan toekomstige generaties kan een mooie manier zijn om de verhalen van je dierbaren levend te houden. 

Hier zijn enkele ideeën over hoe je dit kunt doen:

 • Geef het sieraad door als erfstuk en vertel het verhaal erachter aan de volgende generatie. Dit kan helpen om de herinnering van de overledene levend te houden en om de band tussen de familieleden te versterken.
 • Maak een fotoboek of een collage met foto's van de overledene en het sieraad. Dit kan een mooie manier zijn om de herinnering te bewaren en te delen met toekomstige generaties.
 • Maak een video waarin je het verhaal achter het sieraad vertelt en deel deze met je familie. Dit kan helpen om de herinnering te bewaren en te delen met mensen die ver weg wonen.


Betekenisvolle manieren om de verhalen achter de gedenksieraden te delen


Het delen van de verhalen achter herinneringssieraden kan een betekenisvolle manier zijn om de herinnering van je dierbaren te eren en te delen met anderen.

Hier zijn enkele manieren om dit te doen:

 • Organiseer een familiereünie en vraag iedereen om zijn of haar herinneringssieraden mee te nemen. Laat iedereen het verhaal achter het sieraad delen en maak foto's van de sieraden en de mensen die ze dragen.
 • Schrijf een brief aan toekomstige generaties en vertel het verhaal achter het sieraad. Leg uit waarom het sieraad belangrijk is en hoe het je herinnert aan de overledene.
 • Maak een poster of een collage met foto's van de overledene en het sieraad en hang deze op in je huis. Dit kan helpen om de herinnering levend te houden en om de verhalen achter het sieraad te delen met bezoekers.

  Door het delen van herinneringssieraden en de verhalen erachter, kun je de herinnering van je dierbaren levend houden en delen met toekomstige generaties.
Tips voor het behouden en onderhouden van herinneringssieraden

Het is begrijpelijk dat je jouw herinneringssieraden wilt koesteren en dat je ze zo lang mogelijk mooi wilt houden. 

Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het onderhouden van je herinneringssieraden:

Schoonmaak methoden

Het is belangrijk om je herinneringssieraden regelmatig schoon te maken om ze in goede staat te houden.

Hier zijn enkele schoonmaak methoden die je kunt gebruiken:

 • Gebruik een zachte doek om het oppervlak van het sieraad voorzichtig schoon te maken. Vermijd schurende materialen zoals staalwol of schuursponsjes, omdat deze het oppervlak van het sieraad kunnen beschadigen.
 • Gebruik een mild reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel, om het sieraad schoon te maken. Spoel het sieraad grondig af met water om alle zeepresten te verwijderen.
 • Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën, zoals bleekmiddel of ammoniak, omdat deze het sieraad kunnen beschadigen.


Bewaaradvies

Hier zijn enkele bewaartips:

 • Bewaar je sieraden op een droge en koele plaats om oxidatie en verkleuring te voorkomen.
 • Vermijd blootstelling aan vocht en extreme temperaturen, zoals direct zonlicht of een vochtige badkamer.
 • Bewaar elk sieraad apart om krassen en slijtage te voorkomen.


Algemene tips

 • Draag je herinneringssieraden niet tijdens het sporten of douchen om beschadiging te voorkomen.
 • Controleer regelmatig je sieraden op beschadigingen of losse onderdelen en laat ze indien nodig repareren door een professional.
 • Als je sieraden zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals edelstenen en metalen, vraag dan advies aan een professional over hoe je ze het beste kunt onderhouden.


Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je herinneringssieraden langdurig mooi blijven en je er nog jaren van kunt genieten.


Veelgestelde vragen

Wat zijn populaire herinneringssieraden hangers?

Populaire herinneringssieraden hangers zijn onder andere hartjes, sterren, kruizen en vlinders. Deze hangers kunnen worden gepersonaliseerd met bijvoorbeeld een gravure of een foto van de overledene.


Welke armbanden zijn voor herinneringssieraden?

Er zijn verschillende soorten armbanden die kunnen worden gebruikt als herinneringssieraden, zoals bedelarmbanden, kralenarmbanden en slavenarmbanden. Deze armbanden kunnen worden gepersonaliseerd met bijvoorbeeld een bedel of een plaatje met een gravure.


Kan ik een bestaand sieraad aanpassen tot een herinneringssieraad?

Ja, het is mogelijk om een bestaand sieraad aan te passen tot een herinneringssieraad. Dit kan bijvoorbeeld door een hanger toe te voegen met een foto van de overledene of door het sieraad te laten graveren met een persoonlijke tekst.


Hoe kan ik een trouwring als herinneringssieraad gebruiken?

Een trouwring kan worden omgebouwd tot een herinneringssieraad door deze bijvoorbeeld te laten graveren met de naam of initialen van de overledene. Ook kan de trouwring worden verwerkt in een nieuw sieraad, zoals een hanger of armband.


Welke herinneringssieraden zijn er met haar?

Er zijn verschillende herinneringssieraden met haar, zoals hangers met een haarlokje erin verwerkt of armbanden met een haarbedel. Ook kan het haar worden verwerkt in een sieraad door middel van resin, waarbij het haar wordt gegoten in een doorzichtige hars.

Gedenksieraden met haarlok zijn zeer populair.


Waar kan ik een herinneringssieraad laten maken?

Een herinneringssieraad laten maken kan bij een juwelier of een gespecialiseerd atelier. Kies voor een betrouwbare partij die ervaring heeft met het maken van herinneringssieraden.


Wat zijn de kosten van een herinneringssieraad?

De kosten van een herinneringssieraad zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type sieraad, het materiaal en de personalisatie. Over het algemeen liggen de kosten tussen de €50 en €500.  Slotgedachten  

Herinneringssieraden zijn een prachtige manier om dierbare momenten te bewaren en te koesteren. Het dragen van een gedenksieraad dat herinnert aan een geliefde kan troost bieden en kan helpen bij het verwerken van verlies. 

Het is een manier om de herinnering aan een persoon of moment levend te houden en te vieren.

Of je nu een sieraad draagt dat gemaakt is van de as van een overleden dierbare, een vingerafdruk of een haarlok bevat, of simpelweg een gravure heeft met een speciale datum of naam, het dragen van een herinneringssieraad kan een gevoel van verbondenheid geven. 

Het kan je eraan herinneren dat je niet alleen bent en dat de herinnering aan je geliefde altijd bij je is.

Het belang van herinneringssieraden kan niet worden overschat. Ze bieden een manier om te rouwen, te vieren en te herinneren. 

Of je nu een sieraad koopt voor jezelf of als cadeau voor iemand anders, het kan een waardevol en betekenisvol geschenk zijn dat een leven lang meegaat.

In deze moderne tijd waarin we vaak zo druk zijn, kan het dragen van een herinneringssieraad ons eraan herinneren om stil te staan bij de belangrijke momenten in het leven. 

Het kan ons helpen om te blijven focussen op wat echt belangrijk is en om te herinneren wat er echt toe doet.

Dus als je op zoek bent naar een manier om dierbare momenten te bewaren en te koesteren, overweeg dan het dragen van een herinneringssieraad. 

Het kan een prachtige manier zijn om te rouwen, te vieren en te herinneren, en kan een waardevol en betekenisvol geschenk zijn dat een leven lang meegaat.                                             beterschap-cadeau.nl