Ontspannings Cadeau

De ultieme verwennerij voor jezelf of anderen weg met de stress

Ontspannen helpt om te ont-stressen, te relaxen en ons lichaam en geest rust te geven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ontspannings cadeaus steeds populairder worden. Ontspanningscadeau worden gegeven aan mensen die overspannen zijn of een burn-out hebben. Maar natuurlijk wordt een cadeau voor ontspanning ook gegeven om dit juist te voorkomen. Daarnaast wordt een ontspanningscadeau ook vaak gegeven gewoon om iemand te laten weten dat je om hem of haar geeft. Hier vind je de meest gekozen cadeaus voor ontspanning.

Antistress cadeau     

Antistress gezichtsbal

Ring Anti Stres Ring

Antistress Wereldbol

Antistress voetbal

Fidget Spinner Rainbow

Squishy Stressbal 

Vogelei bad bruisballen 

Wellness Set in een Gieter

Rosé wijn badschuimpjes

Shower gel blauwe bessen en bramen


Giftbox wierook, gemstone, rozenkwarts & rozengeur

UC Natural – Body Yoghurt Cherry


Body Hug gewichtskraag helpt te ontspannen tijdens je werk

Zuidoostelijke flair in de badkamer met deze noodles

iDream nu eerst een heerlijke oog massage en tot rust komen

Stel jou perfecte ontspannnings cadeaupakket samen

Verras met dit Relax pakket daar wordt je blij van

Wil jij iemand een  ontspanningsmoment geven dan is dit het ideale cadeaupakket jij stelt het pakket helemaal zelf samen Super leuk toch

Thee pakket

´Have a cup of positiviti-tea´ 

Maak de ontvanger blij en stel een mooi theepakket samen dat is verpakt in een mooie cadeaudoos en via de brievenbus geleverd wordt

´Feeling Down´ stel zelf een chocolade pakket samen

Verras iemand met een zelf samengestelde chocolade box jij bepaalt zelf met welke heerlijke chocolade de box gevuld wordt

Cadeaubon ontspanning van Doen Kado 

Ontspannen rondvaart door de Biesbosch en genieten

Dompel jezelf in de rust en stilte met een dagje Wadden

Vriendinnen of moeder dochter massage arrangement

Leer luisteren naar je lichaam tijdens 3 proeflessen yoga

Wandeling en ontdek de ´geneeskracht van de natuur´

Ontdek diverse theeculturen tijdens een theeceremonie

Ontspanning cadeau: Tips voor de perfecte ontspanningservaring

Ontspanning is een belangrijk aspect in ons dagelijks leven. Als je naar het woord ontspannen kijkt dan zie je dat het is opgebouwd uit 2 woorden, namelijk -ont- wat staat voor niet of weglaten en -spanning-, wat nauwelijks toelichting behoeft. Ontspanning betekent dus gewoon ergens de spanning van wegnemen, het los laten of laten gaan. 

Ontspannen helpt om te ont-stressen, te relaxen en ons lichaam en geest rust te geven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ontspannings cadeaus steeds populairder worden. Ontspanningscadeau worden gegeven aan mensen die overspannen zijn of een burn-out hebben.

Maar natuurlijk wordt een cadeau voor ontspanning ook gegeven om dit juist te voorkomen. Daarnaast wordt een ontspanningscadeau ook vaak gegeven gewoon om iemand te laten weten dat je om hem of haar geeft.

Er zijn tal van producten te vinden die helpen om te ontspannen. Velen daarvan lenen zich uitstekend als cadeau, van geurkaarsen en badzout tot massageapparatuur en yoga-accessoires. Het vinden van het perfecte geschenk is echter wel een uitdaging.

Hoe beter jij degene kent aan wie je een antistress cadeau wilt geven des te gemakkelijker je een dergelijk cadeau gaat vinden. Onthoud dat niet elk ontspanningscadeau geschikt is voor iedereen.

Gelukkig zijn er veel verschillende soorten ontspanningscadeaus waaruit je kunt kiezen. Of je nu op zoek bent naar iets kleins en betaalbaars of iets groots en luxueus, er is voor elk budget en elke smaak wel iets te vinden.

Hier vind je de beste ontspannings cadeaus die je aan je vrienden, familieleden of geliefden kunt geven om ze te helpen ontspannen en tot rust te komen.

Kopen van een ontspanningscadeau, waar moet ik op letten?

Natuurlijk maakt het verschil of jij een cadeau ontspanning wilt kopen voor een man of een vrouw. Hoewel wij hier zeker niet in hokjes willen denken zal een man meestal minder blij worden van een schoonheidsbehandeling dan een vrouw. En ook zijn er minder vrouwen die kiezen voor hengelsport om te kunnen ontspannen, dan mannen. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk!


Vrouwen en mannen kennen verschillende behoeften en wensen als het gaat om de manier van ontspannen. Denk daaraan als jij een geschenk gaat kopen om iemand ontspanning te geven. Belangrijkste hierbij blijft natuurlijk de persoonlijke voorkeur van de betreffende persoon. 


Dus als jij iemand goed kent zal het ook makkelijker zijn om een geschikt ontspanningscadeau te vinden. Ken je degene (nog) niet zo goed probeer dan bij mensen die dichter bij betrokkene staan iets over zijn of haar persoonlijkheid te weten te komen. 


Persoonlijke voorkeuren

Een ontspanning cadeau mannen gaat kopen, is het belangrijk om rekening te houden met zijn persoonlijke voorkeuren. Denk bijvoorbeeld aan wat zijn hobby's zijn of waar of waar zijn interesses liggen. Is de man een actieve sporter dan is een massage voor na het sporten een goede optie. Houd de overspannen man van lekker eten dan is een een dinerbon van zijn favoriete restaurant een goed idee. 


Je moet vooral ook denken aan hoe de ontvanger zich graag ontspant. Niet iedereen is liefhebber van een massage of een bezoek aan de sauna. Terwijl dit misschien juist wel heel geschikte  zijn in het algemeen. Zorg er dus voor dat je iets kiest waarvan je weet dat de ontvanger het gaat waarderen.


Wat is mijn budget?

Als jij een ontspanningscadeau gaat kopen is het belangrijk om rekening te houden met jouw budget. Ontspannings box of cadeaus hoeven beslist niet duur te zijn, er bestaan genoeg betaalbare cadeaus. Denk maar eens aan een setje geurkaarsen of een cd met relax-muziek.

Duurdere ontspanningscadeaus zijn bijvoorbeeld een cadeaubon voor een massage of een sauna. Laat staan een weekendje weg naar een wellnessresort.


Een duurder geschenk hoeft niet perse beter te zijn dan een goedkopere variant. Het gaat misschien nog wel meer om het gebaar wat je maakt dan de uiteindelijke vorm of inhoud van het geschenk.


Een goed op de persoon afgestemd cadeau zal het beter doen dan een cadeau wat alleen maar duur is geweest. Een met een kleine portemonnee wel overwogen cadeau doet waarschijnlijk meer goed dan een onpersoonlijk cadeau.                          

Hoe kies je het juiste ontspannings cadeau?

Het vinden van het juiste ontspanningscadeau is soms best wel moeilijk. Beterschap-cadeau is er voor jou om je te helpen met het kiezen van het beste ontspanningscadeau. We geven jou graag enkele tips die je zeker gaan helpen het perfecte geschenk te vinden.

Het is leuk om te geven en cadeaus voor ontspanning geven een positieve bijdrage aan het leven.


Denk aan de interesses van de ontvanger

Het is belangrijk om te weten waar de ontvanger van houdt. Als hij of zij van lezen houdt is een goed boek geweldig om te geven. Doet diegene aan yoga dan is een yoga-mat of een abonnement op een yogastudio een geweldig cadeau. 

Veel mensen kunnen heel goed ontspannen als ze aan het koken zijn, denk daarom eens aan een kookworkshop of een mooi kookboek. Als jij de interesses van de ontvanger kent, is het gemakkelijker een cadeau te kiezen dat echt gewaardeerd wordt.


Kies een cadeau dat aansluit bij de persoonlijke situatie

Als jij weet wat er gaande is in het leven van de ontvanger wordt het kiezen van een geschikt cadeau ook een stuk makkelijker. Weet jij bijvoorbeeld dat hij of zij gestresst is vanwege werk of persoonlijke problemen dan is een massage of een wellness-overnachting een geweldig cadeau ter ontspanning. 


Als iemand net verhuisd is naar een nieuwe woning dan is een workshop ‘Hoe organiseer ik mijn nieuwe huis?’een geweldig cadeau. Weet jij wat er gaande is in het leven van de ontvanger, dan kun je makkelijker kiezen dat past bij dat specifieke moment en die persoon.

Tips voor het kopen van een ontspannings cadeau

Laat jouw persoonlijke inbreng zien 

Een gift waarmee je laat zien er goed over nagedacht te hebben maakt het verschil. Als je de ontvanger goed kent weet je wat hij of zij leuk vindt. Houd hier rekening mee en pas het cadeau daarop aan.

Zo geef je het best een cadeau dat past bij de hobby's of interesses van de ontvanger. Je kunt vast wel een cadeau vinden wat goed past bij de persoonlijkheid, zoals muziek van zijn of haar favoriete artiest.


Geef een cadeaubon

Een cadeaubon is altijd goed als je niet zeker weet wat de ontvanger leuk vindt. Zo kan deze zelf kiezen wat hij of zij wil doen of kopen. Denk bijvoorbeeld aan een cadeaubon voor een massage, een wellness behandeling of gewoon een mooi boeket bloemen.

Een cadeaubon is dan misschien wel niet zo origineel maar je geeft wel de mogelijkheid om de persoon zelf te laten bepalen wat ie kiest.


Cadeau met jouw persoonlijke touch

Voeg iets extra's van jou zelf toe om het cadeau nog specialer te maken. Een persoonlijk kaartje schrijven of het cadeau mooi inpakken is al genoeg. Schrijf een persoonlijke herinnering die je met elkaar deelt of lijst een foto in van jullie beiden. Je maakt jouw geschenk ook erg persoonlijk als je samen een ontspannende activiteit gaat doen. 


Ontspannings cadeau vrouw

Ben jij op zoek bent naar een gift voor een vrouw die wel wat ontspanning kan gebruiken dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder geven we je een aantal tips om het perfecte ontspanningscadeau voor haar te vinden.


Wat zijn de interesses van de vrouw

Als je een ontspanning cadeau  gaat kopen is het belangrijk om te weten waar de vrouw in kwestie van houdt. Als je dat weet is een cadeau ontspanning voor een vrouw makkelijk uit te kiezen.

Houdt ze bijvoorbeeld van lezen dan is een boek van haar favoriete schrijver zeker een goed idee. Weet je nou dat de dame in kwestie van sporten houd dan is een sportmassage een goed idee. Is de persoon graag met haar uiterlijk bezig dan is een schoonheidsbehandeling in een wellness centrum een goed idee.

Weet je nou niet zeker waar haar interesses liggen, dan kun je altijd een cadeaubon geven voor een spa of wellnesscentrum. Zo kan ze zelf kiezen welke behandeling ze wil ondergaan en op welk moment.

Geef een ervaring als cadeau

Een ontspanningscadeau hoeft niet per se een traditioneel ingepakt cadeau te zijn. Iemand een ervaring geven is minstens zo waardevol. Bij een ervaring moet je denken aan een dagje naar de sauna, een massage of een yoga- of meditatieles.

Dit zijn cadeaus waar de overspannen vrouw echt iets aan heeft en die haar helpen om te ontspannen. Als je ervoor kiest om de ervaring samen te gaan beleven maak je het cadeau nog waardevoller!


Denk aan de persoonlijke wensen van de vrouw

Als je haar goed kent, weet je vast wel waar zij specifiek behoefte aan heeft. Als ze veel last heeft van stress dan is een aroma therapie met relax massage een mooi cadeau. Iets eenvoudiger hiervoor is een aroma diffuser voor thuis of een set geurkaarsen.

Heeft zij vooral lichamelijke klachten zoals nek- en schouderpijnen dan is een massageapparaat een goed idee. 

Belangrijk is het om te onthouden dat elk persoon anders en andere wensen heeft. Ook zijn er speciale cadeaus voor de verschillende soorten klachten bij stress.

Het is dus goed om na te denken over wat zij nodig heeft om te ontspannen en daar je cadeau op af te stemmen.

Ontspannings cadeau vrouw - 5 populaire ideeën

Op zoek naar een populair ontspanningscadeau voor de vrouw, dan zijn er veel opties om uit te kiezen. Wij hebben hier voor jou de op dit moment meest populaire ontspanningscadeaus voor de vrouw gevonden. 


Spa-dag

Een lekkere luie dag in een spa is dè manier voor vrouwen om te ontspannen en tot rust te komen. Als jij samen met jou beste vriendin(en) kiest voor een dagje naar de spa geef je echt iets persoonlijks weg. Een spa-dag omvat diverse behandelingen zoals massages, gezichtsbehandelingen en nagelverzorging. 

Lekker tussendoor onder de zonnebank is ook erg fijn en ontspannend om samen te doen. Een dagje spa is een perfect ontspanningspakket cadeau voor de gestresste vrouwen van vandaag die zorg voor kinderen en werk moeten zien te combineren. 


Yogalessen

Yoga is een heel fijne bezigheid om te ontspannen en stress te verminderen. Het is ook een geweldige manier om lichaam en geest in balans te brengen. De combinatie van lichaamsbeweging en ademhalingsoefeningen maakt dat yoga hoog scoort op de schaal van gezonde activiteiten. Door het volgen van yoga-lessen leer je je lichaam nog beter kennen. 

Yoga wordt veel beoefend door vrouwen èn mannen die geïnteresseerd zijn in gezondheid en welzijn. Iemand yogalessen of yoga-attributen cadeau doen helpt om beter te kunnen ontspannen en stress te verminderen. 


Massage

Het geven van een massage is een geweldige manier om spanning in het lichaam weg te nemen en stress te verminderen. Een massage is een veel gekozen cadeau-optie omdat het een luxueuze behandeling biedt die jouw lichaam zeker zal waarderen.

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten massages om uit te kiezen. De meest bekende zijn de Zweedse massage, de hot stone massage en de Thaise massage. Een massage is een geweldig cadeau voor vrouwen die wat tijd voor zichzelf willen nemen en willen ontspannen.


Aromatherapie

Wat ook erg goed past in het rijtje van ontpanningscadeaus is de aromatherapie. Door een aromatherapie te volgen breng je jezelf in een soort trance die alle spanning bij je wegneemt. De weldadige geuren waaraan je je lichaam en geest bloot geeft zorgen voor een relaxed gevoel. 

Er zijn veel soorten aromatherapiebehandelingen om uit te kiezen, zoals etherische oliën van citrus, eucalyptus en lavendel. Aromatherapie is een geweldig ontspanningscadeau voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke remedies en ontspanning.

Ontspanning cadeau mannen: enkele tips en ideeën

Ben jij op zoek naar een ontspanning cadeau mannen? Ongeacht of de man in kwestie je broer, je zwager, je vriend of je vader is is het lastig om het perfecte cadeau te vinden. Maar zoals je van ons kunt verwachten hebben wij ook voor mannen de beste cadeaus om te ontspannen gevonden. 

Uiteraard kun jij jouw cadeau kiezen uit de eerder voor vrouwen genoemde opties. Ook mannen kunne heerlijk genieten van een dagje naar de spa of een lekkere saunakuur. Waarom ook niet, ja toch?!

We denken al lang niet meer in de traditionele hokjes van stoere mannen en gevoelige vrouwen. Kijk maar eens naar de grote hoeveelheid schoonheidsproducten voor mannen die er op de markt zijn.

Dus ook aan een man kun je een heerlijk ontspanningspakket cadeau doen. Bijvoorbeeld een lekkere spabehandeling of een weldadige massage cadeau doen om lekker mee te ontspannen.

En hoeveel mannen kennen niet hun wekelijkse avondje naar de sauna? Lekker alles uitzweten en lekker bijpraten met goede vrienden, heerlijk ontspannend! Dat daar lekkere geurtjes en gezichtsbehandelingsproducten bij horen spreekt vanzelf.

Voor die echt avontuurlijke en stoere macho mannen moet je zeker denken aan cadeaus zoals skydiven, bungeejumpen, of een dagje racen op een echt circuit. Dit is een geweldige manier om de adrenaline te laten stromen en de zorgen van het dagelijks leven voor even te vergeten. 

Ook voor een ontspanningscadeau voor mannen geld dat je rekening moet houden met zijn interesses en persoonlijke omstandigheden. Als jij goed je best doet weet je op voorhand zeker dat je bij die persoon een gevoel van ontspanning teweeg gaat brengen.  

Met deze cadeau-tips tover je je zeker een glimlach op het gezicht van de gestresste man!

Waarom is ontspanning toch zo belangrijk?

Naast alle inspanningen die je moet leveren in het dagelijks leven is het belangrijk om ook te kunnen ontspannen. Ontspanning is een zeer belangrijk aspect van ons leven en hieraan moet je veel aandacht besteden. Iedereen heeft wel eens stress en er is ook zeker sprake van een bepaalde mate van gezonde stress. 

Het is echter wel heel erg belangrijk dat je voor een goede balans zorgt in de stress waaraan jij je bloot stelt. Dit om gezondheidsklachten te voorkomen.

Daarom zijn ontspanningscadeaus ook zeker niet bedoeld als ‘geneesmiddel’ maar vooral als middel om teveel stress te kunnen handelen.

Voordelen van ontspanning

  • Ontspanning bied jou verschillende voordelen voor zowel je lichaam als jouw geest:
  • Verlaagt stressniveau en vermindert angst en depressie
  • Verbetert de kwaliteit van slaap
  • Verlaagt de bloeddruk en vermindert het risico op hart- en vaatziekten
  • Versterkt het immuunsysteem en vermindert ontstekingen
  • Verbetert de concentratie en productiviteit
  • Verbetert de stemming en het gevoel van welzijn


Door regelmatig te ontspannen, kun jij dus jouw gezondheid en welzijn verbeteren. Er zijn verschillende manieren om te ontspannen, zoals meditatie, yoga, wandelen, lezen, of een warm bad nemen.

Het is belangrijk om een ontspanningsmethode te vinden die bij jou past en deze regelmatig toe te passen.

Cadeaus voor ontspanning

Er zijn tal van ontspanningscadeaus beschikbaar die je aan je vrienden en familie kunt geven. Denk hierbij aan een massage, een aromadiffuser of een wellness cadeaupakket, er zijn genoeg opties om uit te kiezen.

Een cadeau voor ontspanning kan helpen om de geest tot rust te brengen en stress te verminderen. Het kan ook bijdragen aan een betere slaapkwaliteit en een algeheel gevoel van welzijn.

Goed kunnen ontspannen betekent ook dat je je fysiek beter gaat voelen. Daarom kunnen cadeaus voor ontspanning een positieve bijdrage leveren.

De manier waarop iemand ontspanning vind is voor iedereen anders. Wat voor de ene persoon geldt, geldt misschien niet voor een ander persoon. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de interesses en behoeften van de persoon aan wie je het cadeau geeft.

Als jij een ontspanningscadeau koopt denk dan zeker ook aan je eigen manier van relaxen. Natuurlijk is het goed om aan een ander te denken maar ga niet aan jezelf voorbij.

Neem zelf ook de tijd om te rusten en te ontspannen, dan kun je ook voor de ander meer betekenen.                                           beterschap-cadeau.nl