Troostvolle Geschenken

Een Lichtpuntje bij Overlijden


Het verliezen van een dierbare is een moeilijk en verdrietig moment in ieders leven. Een troost cadeau bij overlijden kan een mooi gebaar zijn om je medeleven te tonen en een beetje steun te bieden aan de nabestaanden. Het kan lastig zijn om het perfecte troost cadeau te vinden dat zowel uniek als betekenisvol is voor degene die het ontvangt.

Een troost cadeau hoeft niet groot of duur te zijn; het gaat om de gedachte die erachter zit. Van troostcadeaus die door de brievenbus passen tot handgemaakte troost kadootjes, er is een scala aan mogelijkheden om steun en troost te bieden in deze moeilijke tijd. Of je nu kiest voor een troost kado met een persoonlijke boodschap of een cadeau dat een blijvende herinnering vormt, het belangrijkste is dat het gebaar oprecht en vanuit het hart komt.

Troost Cadeaus om Moed te Geven bij Verdriet

€ 13,99 

Veel Liefs

Een zorgvuldig samengesteld geschenk om comfort en warmte te bieden in deze uitdagende tijden. Mag de kalmerende geur van de thee, het rustgevende licht van de kaars en de tederheid van de roos een bron van troost en hoop zijn terwijl je deze moeilijke periode doorkomt. Veel kracht en steun gewenst voor jou tijdens dit proces.

€ 16,99 

Zen Momentje

Deze ambachtelijke amberblokjes zijn afkomstig uit Marokko en zijn momenteel erg trendy als huisparfum! Gebruik de minirasp om een stukje amberblokje op het plateau te schaven en een warme oosterse geur zal zich verspreiden. Geniet van een heerlijke geurervaring in de woonkamer, badkamer of elke andere ruimte in huis.

€ 24,99 

BIG HUG cadeaupakketje

Een zelf samengesteld troostpakket met kleine attenties kan troost bieden door het tonen van zorg en aandacht voor het welzijn van de rouwende persoon.

€ 19,99 

Doosje gevuld met Roosjes

Als je iemand sterkte wilt wensen, dan is het rozentaartje "Sterkte" een prachtig gebaar om te laten zien dat je met die persoon meeleeft. Het rozentaartje bevat 10 witte rozen en zit in een zwart rond doosje van 14 cm breed en 10 cm hoog. Een unieke manier om steun te betuigen aan iemand.

v.a. € 17,95 

Wandbord met vlinder

Laat dit wandbord met een prachtige vlinder erop troost en hoop brengen in moeilijke tijden. De vlinder symboliseert transformatie en vernieuwing, en herinnert ons eraan dat er altijd licht is aan het einde van de tunnel. Mag dit symbolische gebaar troost en kracht schenken aan degene die het ontvangt.

v.a. € 29,95 

Gedenksieraad

Een gedenksieraad, zoals een hanger of een bedeltje met een gegraveerde naam of datum, kan troost bieden door het dragen van een tastbare herinnering en het voelen van de nabijheid van de overledene.

v.a. € 26,99 

Lavendel Pracht

We zijn dol op dit nieuwe cadeau met droog- en zijden bloemen, een prachtige vouwvaas, een lichtgroen plateau en een mini kaars! Het is ideaal voor een speciaal hoekje in huis.

€ 17,50 

Edelsteen Rozenkwarts Schildpad

De handgemaakte Edelsteen Rozenkwarts Schildpad combineert de zachtheid van rozenkwarts met het symbolisme van bescherming en stabiliteit. Dit unieke stuk straalt liefde, wijsheid en kalmerende energie uit, ideaal voor elke ruimte.
v.a. € 9,95

Gepersonaliseerd fotoboek maken

Een fotoboek met mooie herinneringen en foto's kan troost bieden door het koesteren van dierbare momenten en het creëren van een blijvende herinnering aan de overledene.
v.a. € 39,- 

Sterrenhemel poster

Een gepersonaliseerde sterrenposter die de sterrenstand toont op de dag van het overlijden kan troost bieden door een symbolische connectie met de hemel te creëren en herinneringen aan de tijd van het afscheid te koesteren.

€ 17,50 

Windgong

Een windgong om in de tuin te hangen kan rust en vrede brengen door een zachte, kalmerende melodie te creëren en een gevoel van aanwezigheid van de overledene te symboliseren.
€ 19,95

Gepersonaliseerd kussen

Een op maat gemaakt herinneringskussen met een favoriete foto kan troost bieden door een tastbare herinnering te geven en een gevoel van nabijheid van de overledene te creëren.
v.a. € 9,56

Mok met een bemoedigende boodschap

Een gepersonaliseerde mok kan troost bieden door het creëren van een rustgevend en warm moment van bezinning.
€ 19,95

MP3 Speler

Geef een Mp3 speler gevuld met rustgevende geluiden zoals natuurgeluiden of rustgevende muziek, die helpen ontspannen en beter slapen, vooral tijdens moeilijke tijden zoals chemotherapie. Dankzij de draagbaarheid ervan, heb je altijd rustgevende geluiden bij de hand, thuis of tijdens ziekenhuisbezoeken
v.a. € 18,95

Japanese Maple 'Taylor'

Een plant of boom om te planten ter nagedachtenis aan de overledene kan troost bieden door het symboliseren van leven, groei en een blijvende herinnering aan de overledene.
€ 21,99 

Notitieboekje/Dagboek

Een klein notitieboekje voor het opschrijven van gedachten kan troost bieden door het bieden van een uitlaatklep voor emoties en reflectie.

€ 17,99

Lichtplantje voor een lichtpuntje 

Een schattig lichtplantje brengt niet alleen sfeer en warmte in je ruimte, maar herinnert je ook elke dag aan de liefdevolle steun van anderen. Het zachte licht en de levendige groene bladeren van het plantje creëren een rustgevende en positieve sfeer, waardoor het symbool staat voor vreugde en verbondenheid met dierbaren.
€ 26,-

Persoonlijke Herinneringsdoos

Een gepersonaliseerde herinneringsdoos om speciale items in te bewaren kan troost bieden door het creëren van een speciale plek om herinneringen te bewaren en te koesteren.
v.a. € 11,95

Gepersonaliseerd fotolijstje

Een fotolijstje met een mooie foto van de overledene kan troost bieden door het koesteren van dierbare herinneringen en het creëren van een blijvende herinnering aan de overledene.

v.a. € 19,76

Gepersonaliseerde Wijn / Champagne

Een speciale fles wijn of champagne om te toosten op het leven kan troost bieden door het markeren van speciale momenten en het vieren van het leven van de overledene.

v.a. € 19,99

Theepakket samenstellen 

Een warme kop thee kan niet alleen bijdragen aan hydratatie en ontspanning, maar biedt ook troost en een gevoel van geborgenheid tijdens uitdagende momenten. De rustgevende warmte en heerlijke smaak van de thee creëren een geruststellende ervaring die zowel lichamelijk als emotioneel welzijn bevordert, waardoor het een waardevolle metgezel wordt in tijden van moeilijkheden.

€ 19,95

Gepersonaliseerde sleutelhanger

Een prachtige sleutelhanger is niet alleen een praktisch accessoire, maar kan ook dagelijkse vreugde brengen door zijn esthetiek en symboliek. Elke keer dat je je sleutels pakt, herinnert de sleutelhanger je aan de liefdevolle steun en genegenheid van anderen, waardoor het een bron van positiviteit en geluk in je dagelijks leven wordt.

€ 67,-

Mindfulness voor innerlijke rust en kalmte 

Een mindfulness- of meditatie programma kan de persoon voorzien van begeleide meditaties en mindfulness-oefeningen om te helpen bij het vinden van innerlijke rust en kalmte, en biedt een waardevolle bron van ondersteuning.

€ 7,15 per maaltijd

Maaltijdbox van Marley Spoon 

Een abonnement op een maaltijdbezorgservice om gezonde en voedzame maaltijden te bezorgen, waardoor er minder zorgen zijn over koken en boodschappen doen. Dit kan helpen bij het verminderen van stress en zorgen over maaltijd bereiding en boodschappen doen, en zorgen voor gemak en voedzame maaltijden.

€ 19,99 

Een abonnement op het tijdschrift Elle

Een abonnement op een tijdschrift of boekenclub die de interesses van de overledene weerspiegelt kan helpen bij het herinneren van de passies van de overledene en het bieden van troost door het voortzetten van die interesses.

€ 13,99 

Handgeschreven kaarten

Handgeschreven kaarten met bemoedigende woorden en steunbetuigingen om de persoon aan te moedigen. Persoonlijke notities en kaarten kunnen een bron van aanmoediging en steun zijn, en laten de persoon weten dat ze geliefd zijn en er niet alleen voor staan.

€ 25,95 

Dagboek ter verlichting

Het bijhouden van een dagboek of notitieboek kan helpen bij het uiten van gedachten en gevoelens, en biedt een uitlaatklep voor emotionele verwerking tijdens de behandelingen.

€ 39,99 

Ontspanningspakket  'You are bea tea ful'

Een spa-geschenkmand met luxe badproducten kan troost bieden door het aanmoedigen van ontspanning en zelfverwennerij.

€ 23,49 

Aromatherapie geurkaarsen

Een geurige kaars met een speciale boodschap kan troost bieden door een rustgevende sfeer te scheppen en een zachte herinnering aan de overledene te verspreiden.

€ 18,95 

Zaadbommetjes cadeau

Een plantje of bloemzaadjes om te planten ter nagedachtenis kan troost bieden door het symboliseren van leven, groei en het creëren van een blijvende herinnering aan de overledene.

v.a. € 13,50 

Fluisterboot tocht of een andere Belevenis

Een dagje uit naar een plek die speciaal was voor de overledene kan troost bieden door het herbeleven van dierbare herinneringen en het eren van de favoriete plekken van de overledene. Of gewoon een heerlijk dagje wat anders na een turbulente tijd.

€ 19,99

Filmpakket; Even wat afleiding

Een gezellige filmavond thuis kan niet alleen zorgen voor vermaak en ontspanning, maar biedt ook een warm en knus gevoel tijdens rustige momenten. De sfeervolle ambiance en boeiende films creëren een ontspannen ervaring die comfort en gezelligheid brengt, waardoor het een waardevol ritueel wordt voor een avond vol plezier en verbondenheid.

€ 19,99 

Rituals - The Ritual of Karma

 Een ontspannend cadeaupakket van Rituals gevuld met schuimende douchegel, hydraterende bodycrème, mini geurstokjes en The Ritual of Karma geurkaars.

Dit kan een moment van verwennerij bieden, helpen bij het verlichten van spanning en troost bieden door zelfzorg en ontspanning te stimuleren in moeilijke tijden.


Wat is een Troost Cadeau Bij Overlijden?

Een troost cadeau bij overlijden is een attent en hartverwarmend geschenk dat je aan iemand kunt geven die een dierbare heeft verloren. Het doel van zo'n cadeau is om troost en steun te bieden tijdens deze moeilijke periode in het leven van de ontvanger. Een troostgeschenk kan op subtiele wijze helpen herinneren aan de mooie momenten die zijn gedeeld met de overledene, terwijl het ook hoop en troost biedt voor de toekomst.


Er zijn verschillende mogelijkheden voor een troost cadeau. Een populaire optie is een troost cadeau brievenbus. Dit zijn speciale geschenken die gemakkelijk door de brievenbus passen, zodat je het cadeau eenvoudig kunt verzenden en de ontvanger het direct in huis ontvangt. Dit kan bijvoorbeeld een mooie kaars zijn met een troostende boodschap, een klein herinneringsboekje of een lief kaartje met opbeurende woorden.


Een ander type troostgeschenk is een troost kado. Dit zijn vaak handgemaakte of gepersonaliseerde items die zijn ontworpen om troost en steun te bieden. Denk bijvoorbeeld aan een speciale fotolijst met een foto van de overledene, of een knuffeldier met een zakje waarin een persoonlijk bericht of een klein aandenken kan worden bewaard.

Naast de bovengenoemde opties zijn er ook nog troost kadootjes of troost cadeautjes. Dit zijn kleinere, symbolische geschenken die iets extra's toevoegen aan een groter cadeau. Voorbeelden hiervan zijn een beschermengel bedeltje of een kleine opbeurende tekst op een stukje papier, dat toegevoegd kan worden aan een boeket bloemen of een ander geschenk.


Ten slotte is er nog het cadeau voor troost. Dit zijn geschenken die niet per se gericht zijn op het overlijden zelf, maar meer op het bieden van troost en steun in zware tijden. Denk hierbij aan een fijn kussen om in weg te kruipen, een zachte plaid om onder te liggen of een cadeau als troost zoals een set ontspannende etherische oliën.


Wanneer je op zoek bent naar een geschikt troostcadeau, is het belangrijk om te denken aan de persoon aan wie je het geeft, en wat hij of zij op prijs zou stellen in deze moeilijke tijd. Een geschenk dat uit het hart komt en met zorg is gekozen, zal ongetwijfeld troost en warmte bieden aan de ontvanger.


Betekenis achter Troost Cadeau's

Het geven van een troost cadeau bij overlijden is een gebaar van medeleven, steun en liefde voor de nabestaanden. In moeilijke tijden kan een troost cadeau overlijden bijdragen aan het bieden van enige troost en het tonen van sympathie voor degenen die rouwen.


Een troost cadeau brievenbus is een specifiek soort troost geschenk dat via de post kan worden verstuurd. Hiermee kunt u gemakkelijk troost en medeleven tonen, zelfs als je niet in staat bent om persoonlijk aanwezig te zijn. Voorbeelden van brievenbus cadeaus zijn gedichten, kaarten of hartverwarmende briefjes die een lichtpuntje kunnen bieden in een moeilijke periode.


Een ander type troostcadeau is het troostgeschenk. Dit is een bredere categorie die allerlei geschenken kan omvatten. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijk gegraveerd sieraad dat de naam van de overleden dierbare draagt, een fotolijstje met een waardevolle herinnering of een mooi beeldje dat symbool staat voor de liefde en steun die jij biedt.


Het kiezen van het juiste troost kadootje is erg belangrijk, omdat het een blijvende herinnering kan achterlaten bij de ontvanger. Het hoeft echter niet ingewikkeld te zijn. Enkel het feit dat je een troost cadeau sturen doet om steun en liefde te tonen, kan al helpen om de last van het verdriet te verzachten.


Ten slotte kunnen er ook cadeau voor troost-opties zijn die zich richten op het creëren van een rustgevende omgeving. Aromatherapiekaarsen, troostende dekens of zachte muziekdoosjes zijn voorbeelden van cadeaus die kunnen helpen om een gevoel van rust en comfort te creëren tijdens het rouwproces.


Kortom, de betekenis achter troost cadeau's ligt in het bieden van steun en medeleven, en het tonen van liefde en begrip voor de nabestaanden. Door een zorgvuldig gekozen troost cadeau bij overlijden te geven, kun je jouw medeleven en liefde tonen en mogelijk wat troost en licht geven in een moeilijke tijd.


Soorten Troost Cadeaus

Wanneer iemand een chemokuur ondergaat, kan dit een zware periode zijn. Een klein cadeautje kan dan al een groot verschil maken. Maar wat geef je iemand die chemo krijgt? Hieronder vind je enkele suggesties.

Bij het verlies van een dierbare kan een troost cadeau een steun zijn voor degene die rouwt. Er zijn verschillende soorten troost kadootjes die je kunt geven. Hier zijn enkele categorieën van troost cadeaus die je kunt kiezen:


 • Gepersonaliseerde Cadeaus
  Gepersonaliseerde troost cadeaus kunnen een bijzondere betekenis hebben, omdat ze vaak een naam, datum of persoonlijke boodschap bevatten. Een voorbeeld van een gepersonaliseerd troost cadeau overlijden is een troostknuffel of troostlakentje met de naam of geboortedatum van het sterrenkindje. Dit soort cadeaus kunnen ontzettend troostend zijn en helpen bij het koesteren van mooie herinneringen.

 • Symbolische Cadeaus
  Symbolische troost geschenken dragen vaak een diepere betekenis en kunnen troost bieden met hun symboliek. Denk bijvoorbeeld aan gedenksteentjes in de vorm van een ster, maan of vlinder. Een ander voorbeeld is een potje troost gevuld met edelstenen zoals amazoniet, rozenkwarts en amethist, die steun en troost kunnen bieden.

 • Bloemen en Planten
  Bloemen en planten zijn al eeuwenlang een symbool van medeleven en troost. Het geven van een brievenbus bloemen cadeau kan een warme manier zijn om je steun te betuigen en wat kleur in iemands leven te brengen. Bloemen kunnen eenvoudig worden verstuurd en door de brievenbus geleverd, wat het een praktisch en liefdevol troost kado maakt.

 • Herinneringssieraden
  Herinneringssieraden zijn een mooie manier om een overleden dierbare dichtbij te houden. Deze troostcadeaus kunnen bijvoorbeeld een hanger of armband zijn met een naam, initiaal of een klein beetje as van de overledene. Een prachtig voorbeeld van een herinneringssieraad is een aromatherapie set met etherische oliën, die kalmerend en rustgevend kunnen werken.
  Elk van deze soorten troost cadeaus kan helpen bij het bieden van steun en medeleven aan iemand die een verlies doormaakt. Het belangrijkste is dat het cadeau vanuit het hart komt en laat zien dat je er bent voor de persoon in zijn of haar moeilijke tijd.


Hoe een Troost Cadeau te Geven


Timing

Bij het geven van een troost cadeau bij overlijden is timing belangrijk. Het is essentieel om rekening te houden met de gevoelens van de nabestaanden en het juiste moment te kiezen. Je kunt een troost cadeau brievenbus sturen kort na het overlijden van hun dierbare. Dit kan een troostgeschenk zijn, zoals een troostkadootje dat steun biedt tijdens deze moeilijke periode.


Verpakking

De verpakking van het troostcadeau is van groot belang. Zorg ervoor dat het cadeau zorgvuldig verpakt is om te laten zien dat je erover hebt nagedacht en echt iets moois wilt geven. Je kunt kiezen voor een troostbox die speciaal is ontworpen voor dit soort gelegenheden. Zo'n box kan gevuld worden met troostkadootjes, zoals een gedenksteentje, gedenkkaars en een persoonlijke boodschap.


Berichtgeving

Bij het geven van een troost cadeau is het belangrijk om jouw medeleven oprecht en persoonlijk over te brengen. Schrijf een relevante persoonlijke boodschap bij het cadeau om je steun te betuigen en te tonen dat je om hen geeft. Wees oprecht in je woorden en zet ze op een mooie kaart of in een brief.


Een troost cadeau sturen kan een mooi gebaar zijn om jouw dierbare steun te bieden in een moeilijke tijd. Door te letten op timing, verpakking en berichtgeving, kun je een passend en liefdevol cadeau voor troost geven als troost bij overlijden.

Slotgedachten

Het geven van een troost cadeau bij overlijden kan helpen om steun en comfort te bieden aan iemand die een dierbare verloren heeft. Er zijn verschillende soorten troost cadeaus die je kunt overwegen, afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren en behoeften van de ontvanger.


Een troost cadeau brievenbus is een eenvoudige en praktische optie die je aan een nabestaande kunt sturen. Dit soort cadeau kan bijvoorbeeld bestaan uit een kaart, een klein aandenken of een persoonlijke boodschap. Het is een subtiele manier om je steun te betuigen en tegelijkertijd de nabestaande iets tastbaars te geven om troost uit te putten.


Als je op zoek bent naar een speciaal troost geschenk, zijn er veel mogelijkheden. Zo kan je denken aan een troost kado zoals een gedenksieraad, een fotoalbum met herinneringen, of een persoonlijke herinneringskaars. Dit soort geschenken kunnen een blijvende bron van troost bieden en helpen bij het koesteren van mooie herinneringen.


Er zijn ook kleine troost kadootjes die je bijvoorbeeld kunt toevoegen aan een groter geschenk of los kunt geven. Denk hierbij aan een troostgedicht, een klein symbool om energie en kracht uit te putten, of een speciaal muzieknummer om te beluisteren. Dit soort details kunnen een grote impact hebben en zorgen voor een extra vleugje comfort en steun.


Om het perfecte cadeau als troost te vinden, is het belangrijk om goed te luisteren naar de wensen en behoeften van de ontvanger. Stel jezelf daarbij vragen zoals: wat zou hun dag een beetje opfleuren? Wat zou hen helpen om ontspanning en rust te vinden? Probeer om iets te vinden dat aansluit bij hun persoonlijkheid en wat hen echt troost kan bieden.


Met een troost cadeautje laat je zien dat je aan de nabestaande denkt en dat je er bent om hun te steunen. Het hoeft niet groot of ingewikkeld te zijn, maar het kiezen van een passend geschenk kan een belangrijke rol spelen in het rouwproces. Door aandacht en zorg te besteden aan het kiezen van het perfecte cadeau voor troost, laat je zien dat je om de persoon geeft en wil helpen in deze moeilijke tijd.

Troost cadeautjes