Wat geef je iemand die slecht nieuws heeft gekregen

Liefdevolle Gebaren voor Iemand die Verdrietig is


Bij beterschap.cadeau.nl begrijpen we hoe uitdagend het kan zijn om het ideale cadeau te vinden voor iemand die slecht nieuws heeft gekregen. Het tonen van extra aandacht is hierbij cruciaal, of het nu met een WhatsApp-bericht, telefoontje, bloemetje of een cadeautje met een persoonlijk tintje is.

We delen enkele tips om een passend en origineel cadeau te vinden voor personen die ernstig ziek zijn of misschien niet lang meer te leven hebben. Wees gerust: het gaat niet om de waarde van het cadeau, maar om de persoonlijke aandacht en liefde die je ermee uitdraagt. Blijf lezen voor meer inspiratie en ideeën voor het steunen van dierbaren met een lief en attent geschenk.


 Geschenken om Moed en Troost te Brengen in Tijden van VerdrietHoe ondersteun je iemand die een slecht bericht nieuws heeft gekregen en nog maar kort te leven heeft

Laatst ontving iemand het trieste nieuws dat een vriend slechts kort te leven heeft. Hoewel het in het begin afschuwelijk en schokkend was, rees de vraag wat te geven aan iemand die terminaal ziek is. Het was geen vraag die direct opkwam, maar na een paar dagen belde de zieke vriend en vertelde alles over zijn situatie.


Eerst ging hij met zijn klachten naar de huisarts, die hem doorverwees naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Toen de resultaten bekend waren, kreeg hij te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Hier is het verhaal kort samengevat, zonder de specifieke details te vermelden, omdat die in elk afzonderlijk geval anders zijn.


Denk goed na wat de zieke vriend zou waarderen, of dit nu een zacht kledingstuk, een interessant boek of een film is die hij kan bekijken tijdens zijn laatste dagen. Het belangrijkste is om een gebaar van vriendschap en ondersteuning te tonen, om te laten zien dat men om hem geeft.

Denk aan cadeaus die niet te sterk ruiken, zoals zeep of parfum - dit kan voor sommige mensen onaangenaam zijn. Een vriendelijke aanpak en aandacht voor hun behoeften is het belangrijkste element.


Wat geef je aan iemand die terminaal is: dat wil je graag weten

Als je te maken hebt met iemand die ongeneeslijk ziek is, voel je vaak veel onmacht en verdriet. Het is fijn om deze persoon te laten weten dat je aan ze denkt en ze te steunen. Een mooie manier om dit te doen is door het sturen van een persoonlijke kaart met een gedicht of mooie herinnering.

Probeer een persoonlijke tint aan de kaart te geven om hem net wat specialer te maken, zodat de ontvanger zich meer aangesproken voelt.

Hier zijn een paar voorbeeldteksten die je kunt gebruiken op een kaart:

 • Hoop is een lichtje in je hart dat vandaag moed geeft en morgen kracht. Sterkte wens ik jou.

 • Een mens krijgt soms veel te verwerken. Opeens kijk je anders tegen het leven aan. Weet dat wij en vele anderen met je zijn begaan. Daarom deze sterkte wens. Moge het kracht en vertrouwen bieden zodat het je pijn wat verlicht.

 • Wees af en toe eenzaam, verdrink in je eigen verdriet. Duisternis zorgt ervoor dat je ook zonnestralen ziet. Ik ben er stil van.

 • Kanker krijg je niet alleen, we zijn er voor je. Waar zullen we afspreken om te babbelen over koetjes en kanker? Bij jou of bij mij?

 • Elk geluk is meegenomen, voorspoed treft niet iedereen. Wie gezond is heeft ontelbaar dromen; wie ziek is vaak maar één.

  Zorg ervoor dat je de tekst op de kaart oprecht en vriendelijk houdt, en pas de boodschap aan op de situatie en relatie die je met de persoon hebt. Met zo'n gebaar toon je liefde, steun en kracht in een moeilijke tijd voor de persoon die ziek is en hun dierbaren.

Wat geef je iemand die dood gaat?

Een kaartje, berichtje of telefoontje is een mooie manier om gevoelens te delen en je medeleven te tonen. Maar misschien wil je meer doen, zoals het geven van een persoonlijk geschenk aan iemand die terminaal ziek is. Je zou je af kunnen vragen of deze persoon wel zit te wachten op een fysiek cadeau


Een vriendin vroeg haar zieke vriend wat hij vond van het cadeau dat ze hem gaf. Hij antwoordde dat hij het geweldig vond, vooral vanwege de persoonlijke aandacht die eraan besteed was. Ook gaf hij aan te hopen lang van het cadeau te kunnen genieten, wat haar deed realiseren dat zolang hij er nog was, hij plezier kon beleven aan zo'n attent geschenk.


Bij het geven van een cadeau aan iemand die terminaal ziek is, is het belangrijk het zo persoonlijk mogelijk te maken. Dit kan ook gelden wanneer iemand euthanasie heeft gekozen. Geef iets met een persoonlijke touch, zodat hij of zij zich bijzonder en gewaardeerd voelt.


Een paar voorbeelden van persoonlijke geschenken zijn:

 • Een fotoboek met herinneringen
 • Extravagante bloemboeketten
 • Een zachte, comfortabele deken
 • Uitstapjes of leuke ervaringen
 • Een tedere brief van waardering

Uiteindelijk gaat het erom dat je de persoon die bijna doodgaat laat weten dat je aan ze denkt, om hen geeft en ze steunt, met een betekenisvol en persoonlijk cadeau als liefdevolle herinnering.


Een persoonlijk cadeautje geven is altijd goed!

Het is belangrijk om te weten dat bij het geven van een cadeau aan iemand die slecht nieuws heeft ontvangen, de waarde van het cadeau niet het belangrijkste is. Het gaat vooral om het idee dat het cadeau een persoonlijke tintje heeft. Dit geldt niet alleen voor situaties waarin iemand slecht nieuws heeft gekregen, maar ook voor:

 • Iemand die ernstig ziek is
 • Iemand die chemotherapie ondergaat
 • Iemand die ziek is
 • Iemand die depressief is


In al deze gevallen is het voornaamste doel om extra aandacht te schenken aan de persoon in kwestie. Wanneer je een troostcadeau wilt sturen, zorg er dan voor dat er een persoonlijke boodschap bij zit. Dit kan een mooi gedicht, een passende tekst of het delen van een dierbare herinnering zijn. Het belangrijkste is dat je aandacht geeft en luistert.


Wanneer je op zoek bent naar een speciaal cadeautje voor iemand die ziek is of het even moeilijk heeft, kun je terecht bij Beterschap Cadeau. Hier vind je eenvoudig de perfecte beterschapsgeschenken zonder gedoe.

Of het nu gaat om een vriendin, familielid of collega, met Beterschap-Cadeau maak je iedereen blij. Laat zien dat je aan ze denkt en stuur een lief gebaar in de vorm van een uniek presentje.

Bezoek de website en laat je inspireren door het ruime assortiment aan beterschapscadeaus. Als je persoonlijk advies nodig hebt, neem dan gerust contact op. Samen maken we iemands dag net wat leuker en specialer.

Slotgedachtes

Tot slot laat ik nog even zien wat je iemand kunt geven die slecht nieuws heeft gekregen. Het is belangrijk om een vriendelijke toon te behouden en te focussen op wat nuttig en ondersteunend kan zijn voor de persoon in kwestie.

Een handgeschreven kaartje: Een persoonlijk handgeschreven kaartje kan veel betekenen en toont aan dat je aan hen denkt. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn; een simpele boodschap zoals "Ik denk aan jou" of "Ik stuur je veel kracht en liefde" is al genoeg.

Wees er voor de persoon: Laat weten dat je meeleeft en dat de persoon altijd op jouw steun kan vertrouwen. Bied hulp aan waar nodig en luister naar wat ze te zeggen hebben.

Geef praktische hulp: Soms is de beste manier om iemand te steunen het aanbieden van praktische hulp, zoals het koken van een maaltijd, het doen van boodschappen, of het helpen met huishoudelijke taken.

Bied een luisterend oor: Gewoon luisteren naar iemands verhaal, gevoelens en zorgen kan troostend zijn. Vermijd het geven van ongevraagd advies of het bagatelliseren van hun situatie.

Geef een klein cadeautje: Een kleinigheidje, zoals een favoriete snack, een geurkaars, een boek of een dekentje om onder te kruipen, kan helpen om iemand op te vrolijken. Het gaat erom dat je aantoont dat je om hen geeft en aan hen denkt.

Het belangrijkste is om empathisch te zijn, je steun te tonen en je best te doen om te begrijpen wat de persoon doormaakt en hoe je hen kunt helpen om met deze moeilijke situatie om te gaan. Zodat je een idee hebt gekregen voor wat je iemand kunt geven die slecht nieuws heeft gekregen. 


Meer troost cadeautjes

Veelgestelde vragen


Welk cadeau voor een ongeneeslijk zieke vriendin?

Bij het kiezen van een cadeau voor een ongeneeslijk zieke vriendin, overweeg iets dat warmte, comfort en liefde biedt. Ideeën kunnen zijn:

 • Een gepersonaliseerd fotoboek met herinneringen
 • Een zachte plaid of knuffelbeest
 • Een sieraad met een speciale betekenis
 • Een tegoedbon voor een leuke avond of dag samen
 • Een ontspannend verzorgingsproduct, zoals een aromatherapie set


Wat is een passend cadeau voor iemand met kanker?

Een passend cadeau voor iemand met kanker helpt bij het bieden van comfort en afleiding. Enkele opties zijn:

 • Hoofdbedekkingen of sjaals (vooral als haarverlies optreedt)
 • Chemotherapie vriendelijke huidverzorgingsproducten
 • Boeken over kanker en persoonlijke ervaringen
 • Een rustgevende cd of afspeellijst
 • Een comfortabel kussen of deken


Wat stuur je naar iemand die ernstig ziek is?

Je zou een bericht kunnen sturen waarin je laat weten dat je aan die persoon denkt en dat je er voor ze bent. Je kunt ook aanbieden om te helpen met praktische zaken of gewoon een luisterend oor bieden. Het belangrijkste is om empathie en steun te tonen.Als je een cadeautje wilt sturen dan kun je denken aan

 • Een boek of tijdschrift dat aansluit bij de interesse van de ontvanger
 • Bloemen of een plant dat is altijd lief om te geven
 • Gepersonaliseerde fotolijst met iets waar jullie warme herinneringen aan hebben

Naar de troost cadeautjes.