Wat geef je iemand die chemo krijgt: cadeau ideeën en tips


Het kiezen van het juiste cadeau(tje) voor iemand die chemotherapie ondergaat, kan een mooie manier zijn om je steun en genegenheid te tonen tijdens deze uitdagende tijd. Of je nu op zoek bent naar iets praktisch, troostends of opbeurends, het gebaar zelf kan al een groot verschil maken. Hier zijn enkele doordachte cadeau-ideeën die kunnen helpen om iemand die chemotherapie ondergaat te laten weten dat je aan hem of haar denkt.

Steun en Troost: Cadeau-ideeën voor Iemand die Chemotherapie Ondergaat

v.a. € 9,56

Mok met een bemoedigende boodschap

Een gepersonaliseerde mok kan dagelijkse steun bieden en herinneren aan de liefdevolle gedachten van anderen tijdens moeilijke momenten.
€ 17,99

Lichtplantje voor een lichtpuntje 

Een schattig lichtplantje brengt niet alleen sfeer en warmte in je ruimte, maar herinnert je ook elke dag aan de liefdevolle steun van anderen. Het zachte licht en de levendige groene bladeren van het plantje creëren een rustgevende en positieve sfeer, waardoor het symbool staat voor vreugde en verbondenheid met dierbaren.
€ 19,99

Filmpakket; Even wat afleiding

Een gezellige filmavond thuis kan niet alleen zorgen voor vermaak en ontspanning, maar biedt ook een warm en knus gevoel tijdens rustige momenten. De sfeervolle ambiance en boeiende films creëren een ontspannen ervaring die comfort en gezelligheid brengt, waardoor het een waardevol ritueel wordt voor een avond vol plezier en verbondenheid.

€ 16,99-
€ 14,99

BloomPlantler Spring

 Hét ideale geschenk om alvast een vleugje lente in huis te halen! Met de stralende gele narcissen zal de ontvanger zich meteen in het voorjaar wanen. Dit cadeau is perfect voor natuurliefhebbers en brengt de natuur naar binnen. Dankzij de handige tips van onze ervaren bloemist Tommy kan de ontvanger deze creatie eenvoudig in elkaar zetten.

€ 26,99

Aromatherapie diffuser 

Een aromatherapie diffuser met kalmerende geuren, zoals lavendel, om een rustgevende sfeer te creëren: Dit kan helpen bij het creëren van een ontspannende en rustgevende omgeving, waardoor de persoon momenten van kalmte kan ervaren.
€ 19,95

Gepersonaliseerde sleutelhanger

Een prachtige sleutelhanger is niet alleen een praktisch accessoire, maar kan ook dagelijkse vreugde brengen door zijn esthetiek en symboliek. Elke keer dat je je sleutels pakt, herinnert de sleutelhanger je aan de liefdevolle steun en genegenheid van anderen, waardoor het een bron van positiviteit en geluk in je dagelijks leven wordt.

€ 29,95

Hand ventilator

Dit compacte ventilatortje kan verlichting bieden en een aangename sfeer bevorderen tijdens de behandelingen, waardoor het comfortniveau wordt verhoogd. Met zijn zachte briesje en draagbare ontwerp is dit ventilatortje een praktische metgezel die kan helpen bij het creëren van een rustgevende en verfrissende omgeving, wat kan bijdragen aan een gevoel van welzijn en gemak tijdens de moeilijke momenten.
v.a. € 11,95

Gepersonaliseerd fotolijstje

Een gepersonaliseerd geschenk kan een persoonlijke en waardevolle herinnering creëren, en tegelijkertijd laten zien dat de persoon in kwestie wordt gekoesterd en gewaardeerd.

v.a. € 19,99

Theepakket samenstellen 

Een warme kop thee kan niet alleen bijdragen aan hydratatie en ontspanning, maar biedt ook troost en een gevoel van geborgenheid tijdens uitdagende momenten. De rustgevende warmte en heerlijke smaak van de thee creëren een geruststellende ervaring die zowel lichamelijk als emotioneel welzijn bevordert, waardoor het een waardevolle metgezel wordt in tijden van moeilijkheden.

€ 17,95

Zacht oogmasker 

Een zacht oogmasker kan helpen bij het verlichten van eventuele hoofdpijn of oogvermoeidheid tijdens de behandelingen, en biedt een moment van rust voor de ogen.
€ 67,-

Mindfulness voor innerlijke rust en kalmte 

Een mindfulness- of meditatie programma kan de persoon voorzien van begeleide meditaties en mindfulness-oefeningen om te helpen bij het vinden van innerlijke rust en kalmte, en biedt een waardevolle bron van ondersteuning.

€ 16,99 

Zen Momentje

Deze ambachtelijke amberblokjes zijn afkomstig uit Marokko en zijn momenteel erg trendy als huisparfum! Gebruik de minirasp om een stukje amberblokje op het plateau te schaven en een warme oosterse geur zal zich verspreiden. Geniet van een heerlijke geurervaring in de woonkamer, badkamer of elke andere ruimte in huis.

€ 7,15 per maaltijd

Maaltijdbox van Marley Spoon 

Een abonnement op een maaltijdbezorgservice om gezonde en voedzame maaltijden te bezorgen, waardoor de persoon minder zorgen heeft over koken en boodschappen doen. Dit kan helpen bij het verminderen van stress en zorgen over maaltijd bereiding en boodschappen doen, en zorgen voor gemak en voedzame maaltijden.

€ 19,99 

Een abonnement op het tijdschrift Elle

Een tijdschrift kan afleiding bieden en helpen bij het vinden van ontspanning en rust tijdens de rustmomenten.

€ 13,99 

Veel Liefs

Een zorgvuldig samengesteld geschenk om comfort en warmte te bieden in deze uitdagende tijden. Mag de kalmerende geur van de thee, het rustgevende licht van de kaars en de tederheid van de roos een bron van troost en hoop zijn terwijl je deze moeilijke periode doorkomt. Veel kracht en steun gewenst voor jou tijdens dit proces.

€ 13,99 

Handgeschreven kaarten

Handgeschreven kaarten met bemoedigende woorden en steunbetuigingen om de persoon aan te moedigen. Persoonlijke notities en kaarten kunnen een bron van aanmoediging en steun zijn, en laten de persoon weten dat ze geliefd zijn en er niet alleen voor staan.

€ 17,50 

Draagbare waterfles met infuser

Een draagbare waterfles met infuser kan helpen bij het stimuleren van hydratatie door het toevoegen van een vleugje smaak, wat vooral nuttig kan zijn tijdens de behandelingen.

€ 25,95 

Dagboek ter verlichting

Het bijhouden van een dagboek of notitieboek kan helpen bij het uiten van gedachten en gevoelens, en biedt een uitlaatklep voor emotionele verwerking tijdens de behandelingen.

€ 39,99 

Ontspanningspakket  'You are bea tea ful'

Dit draagt bij aan ontspanning en verlichting van spanning tijdens de behandelingen, waardoor de persoon zich comfortabeler en kalmer kan voelen. Het geven van dit cadeau biedt tevens afleiding en versterkt jullie band.

v.a. € 28,95 

 Lichttherapie lamp

Een draagbare lichttherapielamp om te helpen bij het reguleren van de stemming en het energieniveau, vooral tijdens donkere dagen: Een draagbare lichttherapielamp kan helpen bij het reguleren van de stemming en het energieniveau, vooral tijdens donkere dagen, en biedt een bron van natuurlijk licht voor welzijn en comfort.

€ 23,49 

Aromatherapie geurkaarsen

Een rustgevende geurkaars kan helpen bij het creëren van een ontspannen en kalmerende sfeer, waardoor de persoon zich comfortabeler voelt en gemakkelijker kan ontspannen. Met zijn zachte geur en rustgevende vlam draagt de kaars bij aan een geruststellende omgeving die helpt om stress te verminderen en innerlijke rust te bevorderen.

€ 19,95 

MP3 Speler

Geef een Mp3 speler gevuld met rustgevende geluiden zoals natuurgeluiden of rustgevende muziek, die helpen ontspannen en beter slapen, vooral tijdens moeilijke tijden zoals chemotherapie. Dankzij de draagbaarheid ervan, heb je altijd rustgevende geluiden bij de hand, thuis of tijdens ziekenhuisbezoeken.

€ 24,99 

BIG HUG cadeaupakketje

Een zorgvuldig samengesteld geschenk om comfort en warmte te bieden in deze uitdagende tijden. Mag de kalmerende geur van de thee, het rustgevende licht van de kaars en de tederheid van het chocolade hart een bron van troost en hoop zijn.

€ 21,99 

Fruitschaal met gezonde snacks

 Het aanbieden van gezonde snacks en drankjes kan helpen bij het ondersteunen van de voedingsbehoeften en het bieden van comfort tijdens de behandelingen.

€ 18,95 

Zaadbommetjes cadeau

Het verzorgen van planten kan een kalmerende en hoopvolle activiteit zijn, en het zien groeien van bloemen of kruiden kan vreugde brengen.

€ 49,95 

Aironex Luchtbevochtiger

 Een draagbare luchtbevochtiger om te helpen bij het verlichten van droge lucht en ongemak tijdens de behandelingen. Dit kan helpen bij het creëren van een comfortabele omgeving en verlichting bieden bij eventuele ongemakken veroorzaakt door droge lucht.

€ 21,99 

Notitieboekje/Dagboek

Een notitieboekje kan dienen als een plek om gedachten, gevoelens en ervaringen tijdens de behandelingen vast te leggen, en kan een bron van zelfexpressie en reflectie zijn.

€ 19,99 

Doosje gevuld met Roosjes

Als je iemand sterkte wilt wensen, dan is het rozentaartje "Sterkte" een prachtig gebaar om te laten zien dat je met die persoon meeleeft. Het rozentaartje bevat 10 witte rozen en zit in een zwart rond doosje van 14 cm breed en 10 cm hoog. Een unieke manier om steun te betuigen aan iemand. Wie ga jij verrassen met dit bijzondere rozentaartje?

€ 19,99 

Rituals - The Ritual of Karma

 Een ontspannend cadeaupakket van Rituals gevuld met schuimende douchegel, hydraterende bodycrème, mini geurstokjes en The Ritual of Karma geurkaars.

Dit kan een moment van verwennerij bieden en helpen bij het verlichten van spanning en stress.

v.a. € 13,50 

Giftcard voor een Belevenis

Een giftcard voor een belevenis of een restaurant. Dit biedt de persoon de mogelijkheid om te genieten van een avondje of dagje uit zonder zich zorgen te maken over koken, en kan een welkome afleiding zijn.

Wat geef je iemand die chemo krijgt: cadeau ideeën en tips

Wanneer iemand in je omgeving te horen krijgt dat hij of zij chemo moet ondergaan, kan dat een emotionele en stressvolle tijd zijn voor die persoon en zijn of haar dierbaren. Het kan lastig zijn om te weten wat je moet zeggen, welk cadeau je moet geven en wat je kunt doen om te helpen.


Er zijn verschillende manieren waarop je iemand die chemo krijgt kunt ondersteunen. 


Een cadeau kan bijvoorbeeld een mooi gebaar zijn om te laten zien dat je aan die persoon denkt. Maar welk cadeau geef je aan iemand die chemo krijgt? 

En wat kun je doen om die persoon te helpen tijdens deze moeilijke periode? In dit artikel vind je tips en suggesties om iemand die chemo krijgt te ondersteunen. Naast praktische tips en cadeau-ideeën, is het ook belangrijk om te weten wat je kunt zeggen tegen iemand die chemo krijgt. 

Het kan lastig zijn om de juiste woorden te vinden, maar je moet wel laten weten dat je er voor die persoon bent. 

Ook kun je iemand die chemo krijgt een wens sturen om hem of haar een hart onder de riem te steken. Lees verder voor meer informatie over wat je kunt zeggen en wensen aan iemand die chemo krijgt.


Hoe kan je iemand ondersteunen tijdens chemotherapie?

Chemotherapie kan een zware en uitputtende behandeling zijn voor iemand die kanker heeft. Als vriend, familielid of verzorger van iemand die chemotherapie ondergaat, kan je helpen door praktische hulp en emotionele steun te bieden


Praktische hulp

Praktische hulp kan een grote last van de schouders van iemand die chemotherapie krijgt afhalen. 

Hieronder vind je een aantal manieren waarop je praktische hulp kan bieden:

Hoop is een lichtje in je hart dat vandaag moed geeft en morgen kracht. Sterkte wens ik jou.

 • Bied aan om boodschappen te doen of maaltijden te bereiden voor de patiënt en zijn of haar familie.
 • Help bij het huishouden, zoals stofzuigen, afwassen of de was doen.
 • Bied aan om de patiënt naar en van de behandelingen te brengen.
 • Help bij het regelen van afspraken met artsen en andere zorgverleners.
 •  Bied aan om te helpen bij het invullen van formulieren of het aanvragen van vergoedingen.


Emotionele hulp

Naast praktische hulp kan emotionele steun ook erg belangrijk zijn voor iemand die chemotherapie ondergaat. 

Hieronder vind je een aantal manieren waarop je emotionele steun kan bieden:


 • Luister naar de patiënt en laat hem of haar zijn of haar gevoelens uiten.
 • Wees positief en moedig de patiënt aan om door te zetten.
 • Bied afleiding aan, bijvoorbeeld door samen een film te kijken of een spelletje te spelen.
 • Bied een luisterend oor aan, ook als de patiënt het moeilijk heeft.
 • Vraag de patiënt wat hij of zij nodig heeft en respecteer zijn of haar wensen.


Door praktische hulp en emotionele steun te bieden, kan je iemand die chemotherapie ondergaat helpen om deze zware behandeling beter door te komen.


Welke cadeaus zijn geschikt voor iemand die chemo krijgt?

Wanneer iemand een chemokuur ondergaat, kan dit een zware periode zijn. Een klein cadeautje kan dan al een groot verschil maken. Maar wat geef je iemand die chemo krijgt? Hieronder vind je enkele suggesties.

💡 Cadeaus die helpen bij de behandeling

Chemotherapie kan bijwerkingen hebben die erg vervelend zijn. Zo kan de huid droog worden, kan er misselijkheid optreden en kan vermoeidheid toeslaan.

Er zijn cadeaus die kunnen helpen bij het verlichten van deze bijwerkingen.

Zo kan een zachte sjaal of muts helpen als iemand haaruitval heeft en het mogelijk wat sneller koud heeft en kan een verzachtende crème de huid kalmeren.

Daarnaast kan een speciale thee tegen misselijkheid verlichting bieden. Een kruik kan helpen bij vermoeidheid en spierpijn.

💡 Afleidende cadeaus

Wanneer iemand chemo krijgt, kan het fijn zijn om even aan iets anders te denken. Afleiding kan dan helpen.

Geef bijvoorbeeld een puzzelboek, een mooi boek of een abonnement op een tijdschrift of luisterboek service,  

Ook een spelletje of een film kan voor afleiding zorgen. Een koptelefoon kan helpen om even rustig naar muziek te luisteren of een luisterboek te beluisteren.

💡 Cadeaus die de ontspanning bevorderen

Ontspanning kan helpen om tot rust te komen en de stress van de behandeling te verminderen. Geef bijvoorbeeld een zachte badjas, geurkaarsen of een massage cadeau. 

Ook een yoga-matje of een ontspannende cd kan helpen bij het ontspannen. Een dagje naar de sauna kan ook een fijn cadeau zijn.


Wat kan je zeggen tegen iemand die chemo krijgt?


🤍  Steunende woorden

Het kan lastig zijn om de juiste woorden te vinden om iemand te steunen die chemo krijgt. Hieronder staan enkele steunende woorden:

 • Ik denk aan je en ben er voor je.
 • Je bent sterk en dapper.
 • Ik begrijp dat dit een moeilijke tijd voor je is.
 • Ik ben er om naar je te luisteren als je wilt praten.
 • Je bent niet alleen in deze strijd.


 ❌ Wat te vermijden

Hoewel het belangrijk is om steun te bieden, zijn er ook dingen die je beter niet kunt zeggen tegen iemand die chemo krijgt. Hieronder staan enkele dingen die je beter kunt vermijden:

 1. Je ziet er goed uit. (Dit kan verkeerd begrepen worden alsof de persoon niet echt ziek is.)
 2. Ik weet precies hoe je je voelt. (Iedereen ervaart chemo op zijn eigen manier.)
 3. Alles komt wel goed. (Dit kan onrealistisch of ongevoelig overkomen.)
 4. Heb je het al geprobeerd om... (Dit kan ongevraagd advies zijn en de persoon het gevoel geven dat hij/zij niet genoeg doet.)
 5. Ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk dit voor je is. (Dit kan onoprecht overkomen en de persoon het gevoel geven dat hij/zij niet begrepen wordt.)

Slotgedachten

Het geven van cadeaus aan iemand die chemotherapie krijgt, kan een lastige taak zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat elk individu anders is en dat wat voor de ene persoon werkt, misschien niet voor de andere persoon werkt. Het is daarom cruciaal om de persoon te kennen en te begrijpen wat hij of zij nodig heeft tijdens deze moeilijke tijd.


Er zijn verschillende cadeau-opties beschikbaar, zoals comfortabele kleding, zachte dekens, kussens, boeken, tijdschriften, koptelefoons, muziek en films. Deze kunnen helpen om de tijd door te komen tijdens de behandelingen en de persoon comfort te bieden.


Het is ook belangrijk om te onthouden dat de persoon die chemotherapie krijgt, mogelijk een verminderde afweer heeft, waardoor hij of zij vatbaarder is voor infecties. Het vermijden van bezoek als je verkouden of grieperig bent, kan daarom een goede manier zijn om de persoon te beschermen. 

Daarnaast kunnen kleine gebaren zoals het aanbieden van hulp bij boodschappen of het koken van een maaltijd, ook zeer gewaardeerd worden. Uiteindelijk gaat het erom de persoon te laten weten dat je er voor hem of haar bent en dat je steun biedt tijdens deze moeilijke tijd. 


Dit kan op vele manieren worden bereikt, van kleine gebaren tot meer uitgebreide cadeaus. Het belangrijkste is dat het cadeau of de actie is afgestemd op de behoeften en persoonlijkheid van de persoon die chemotherapie krijgt.

Naar cadeautjes