koptelefoon met telefoon
Ien
14 min

Beste luisterboeken App voor de zieke

14 min

Een luisterboeken app is een mooi cadeau voor iemand die ziek is. Het biedt afleiding en entertainment tijdens herstelperiodes en het is een welkome afleiding tijdens moeilijke tijden. Er zijn zoveel goede luisterboeken apps beschikbaar, zoals Luisterrijk, Storytel, Nextory en Kobo, waardoor het vinden van de perfecte app een fluitje van een cent is.

Luisterboeken zijn de laatste jaren enorm populair geworden, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Met de drukke levens die we tegenwoordig leiden, is het soms lastig om even rustig te gaan zitten en een boek te lezen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig vele luisterboeken apps beschikbaar die het mogelijk maken om onderweg, tijdens het sporten of zelfs tijdens het uitvoeren van huishoudelijke taken te genieten van je favoriete boeken. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste luisterboeken app voor de zieke.

Met een luisterboeken app heb je altijd en overal toegang tot een breed scala aan titels, waardoor je meer kunt luisteren (of lezen) dan ooit te voren.

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het luisteren naar luisterboeken. Ten eerste helpen luisterboeken je om te ontspannen en tot rust te komen, vooral als je ziek bent  of na een lange, stressvolle dag. 

Daarnaast zijn ze perfect voor multitaskers: je kunt naar je favoriete verhalen luisteren terwijl je je handen vrij hebt voor andere taken. 

Bovendien zijn luisterboeken een uitkomst voor mensen met leesproblemen, zoals dyslexie, omdat het luisteren naar een verhaal voor hen vaak makkelijker is dan het lezen van een fysiek boek. Als iemand bedlegerig is is een luisterboeken app ook dè uitkomst, geen moeilijke houding in bed om een boek in de handen vast te houden!

De beste luisterboeken app voor de zieke vind je bij Luisterrijk, Storytel, Nextory en Kobo!Wat Definieert 'Het Beste'?

Bij het kiezen van de beste luisterboeken-app voor jou, zijn er enkele factoren waarmee je rekening moet houden. Laten we die factoren eens nader bekijken.

Een belangrijk kenmerk van een goede luisterboeken-app is de bibliotheek. Je wilt een breed scala aan boeken tot je beschikking hebben, in verschillende genres en van diverse auteurs. 

Sommige apps hebben een uitgebreider aanbod dan andere. Storytel bijvoorbeeld staat bekend om zijn grote selectie van luisterboeken, terwijl andere apps zoals Rakuten Kobo, Audible, Nextory en Bookbeat ook interessante opties zijn.

Gebruiksgemak is een andere belangrijke factor. Een app moet eenvoudig te navigeren zijn, met duidelijke categorieën en zoekfuncties. Daarnaast moet de app compatibel zijn met de apparaten die je gebruikt, zoals je smartphone, tablet of computer.

Als je veel luisterboeken wilt kunnen beluisteren zonder een fortuin uit te geven, is het abonnementsmodel belangrijk. 

Sommige apps bieden een vast maandelijks tarief aan, waarmee je onbeperkt toegang krijgt tot hun catalogus. 

Anderen bieden een betalingsmodel per boek. Afhankelijk van je consumptiepatroon kan het ene model aantrekkelijker zijn dan het andere.

Tot slot is de ondersteuning van de lokale taal van groot belang. Je wilt een app die beschikt over een goede selectie van Nederlandstalige boeken, zowel vertaalde internationale bestsellers als originele Nederlandstalige werken. 

Apps zoals Nextory en Storytel hebben een goede selectie van Nederlandstalige luisterboeken.

Dus, bij het kiezen van de beste luisterboeken-app, is het essentieel om op deze factoren te letten: bibliotheek, gebruiksgemak, abonnementsmodel en ondersteuning van de lokale taal. 

Zo vind je de app die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Belangrijke functies om op te letten bij het kiezen van een luisterboeken app

Bij het kiezen van de beste luisterboeken app voor jou, moet je rekening houden met een aantal essentiële functies. Hier zijn enkele belangrijke eigenschappen om op te letten:

 • Verscheidenheid aan boeken en genres: Zorg ervoor dat de app een breed scala aan boeken en genres biedt, zodat je altijd iets interessants vindt om naar te luisteren, ongeacht je voorkeuren.

 • Gebruiksvriendelijke interface: Kies een app met een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke interface, zodat je gemakkelijk door de beschikbare boeken kunt navigeren en snel je favoriete luisterboeken kunt vinden.

 • Download mogelijkheden voor offline luisteren: Het is handig als de app de mogelijkheid biedt om boeken te downloaden voor offline luisteren. Op deze manier kun je je favoriete boeken beluisteren zonder dat je internettoegang nodig hebt, wat ideaal is voor reizen of wanneer je beperkte data hebt.

 • Synchronisatie tussen apparaten: Een app die synchronisatie tussen verschillende apparaten ondersteunt, is ook erg handig. Hierdoor kun je naadloos verdergaan met luisteren op een ander apparaat, zonder je voortgang te verliezen.

 • Aanpasbare afspeelmogelijkheden: Ten slotte is het prettig als een app aanpasbare afspeelmogelijkheden biedt, zoals het aanpassen van de afspeelsnelheid en het instellen van een slaaptimer. Hiermee kun je de luisterervaring aan jouw persoonlijke voorkeuren aanpassen.

Houd deze functies in gedachten terwijl je op zoek gaat naar de perfecte luisterboeken app voor jou. Veel succes en geniet van je luisterervaring!

Overzicht van Populaire Luisterboeken Apps


Bookbeat

Bookbeat is een populaire app voor luisterboeken die een breed scala aan genres en auteurs biedt. 

Er zijn verschillende prijzen en abonnementsopties beschikbaar, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw luistergewoonten past. 

De app heeft handige functionaliteiten zoals het instellen van de afspeelsnelheid en een slaaptimer. 

Klantbeoordelingen en recensies geven aan dat gebruikers tevreden zijn met de audiokwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van de app.

Storytel

Storytel is een andere veelgebruikte luisterboeken app met meer dan 350.000 (internationale) titels en Nederlandse luisterboeken. 

De abonnementsopties maken het gemakkelijk om toegang te krijgen tot de catalogus en offline te luisteren. 

Storytel staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en handige functionaliteiten, zoals het bewaren van je luistergeschiedenis en het maken van persoonlijke aanbevelingen. 

Gebruikers waarderen de brede selectie en goede audiokwaliteit.

Luisterrijk

Luisterrijk is een Nederlandse online boekwinkel die gespecialiseerd is in audioboeken. Ze bieden een breed scala aan titels in verschillende genres, zoals literatuur, thrillers, non-fictie en kinderboeken. 

Luisterrijk heeft een uitgebreide collectie van zowel Nederlandstalige als Engelstalige audioboeken.

Je kunt audioboeken bij Luisterrijk downloaden en beluisteren op verschillende apparaten, zoals smartphones, tablets en mp3-spelers. 

Ze bieden ook een handige app aan waarmee je gemakkelijk je audioboeken kunt beheren en afspelen.

Luisterrijk werkt samen met verschillende uitgevers en auteurs en kan zo een breed scala aan audioboeken aanbieden. 

Ze hebben regelmatig nieuwe releases en promoties, zodat je altijd kunt genieten van de nieuwste luisterervaringen.

Naast het aanbieden van individuele audioboeken, biedt Luisterrijk ook abonnementen aan waarmee je onbeperkt toegang hebt tot een grote selectie audioboeken.Kobo Books

Kobo Books biedt niet alleen luisterboeken, maar ook e-books. 

Het Kobo Plus abonnement is goed voor veel gebruikers. Deze app heeft een eenvoudige interface en biedt de mogelijkheid om zowel boeken te lezen als te beluisteren. 

Kobo Books maakt het gemakkelijk om tussen lezen en luisteren te schakelen en biedt handige functies zoals het aanpassen van de lettergrootte en het instellen van een bladwijzer. 

Klanten zijn tevreden met de variëteit aan boeken en de gebruiksvriendelijkheid.

Nextory

Nextory richt zich op Nederlands gesproken audioboeken en heeft zich snel gevestigd als een populaire keuze voor luisterboek liefhebbers. 

Nextory biedt verschillende abonnementsopties en een uitgebreide catalogus. 

De app is eenvoudig in gebruik en biedt een categorie-gebaseerde zoekfunctie waarmee je eenvoudig nieuwe audioboeken kunt ontdekken. 

Klantbeoordelingen en recensies zijn over het algemeen positief, met gebruikers die het assortiment en de eenvoudige navigatie waarderen.

Al deze apps zijn uitstekende opties voor het luisteren naar audioboeken, afhankelijk van je individuele behoeften en voorkeuren. 

Probeer ze uit en ontdek welke het beste bij jou past! Ze hebben vaak een GRATIS proefperiode waar je gebruik van kan maken.

Hoe kies ik de Ideale Luisterboek App?

Bij het kiezen van de ideale luisterboek app zijn er drie belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden. Als je deze 3 aspecten goed in de gaten houdt ga jij genieten van een app die perfect bij jouw behoeften past.

Prijs Overweging

Houd rekening met de kosten van een luisterboek app. Er zijn verschillende prijsmodellen, zoals maandelijkse abonnementen, eenmalige aankopen of gratis apps met beperkte functies. 

Vergelijk de prijzen van populaire luisterboek apps zoals Storytel, Rakuten Kobo, Audible, Nextory, Luisterrijk en BookBeat. 

Bekijk ook of er speciale aanbiedingen, kortingen of proefperioden beschikbaar zijn.

Verschillen in Beschikbare Boeken en Genres

Elke luisterboek app heeft een uniek aanbod van boeken en genres. Sommige apps bieden een bredere selectie aan, terwijl andere zich richten op specifieke categorieën of exclusieve titels. 

Controleer of de app die je op het oog hebt, jouw favoriete boeken, genres en auteurs aanbiedt. Kijk bijvoorbeeld naar de catalogi van Storytel en Luisterrijk om te zien welke beter bij jouw voorkeuren past.

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van een luisterboek app is essentieel voor een prettige luisterervaring. 

Let op de indeling, navigatie, afspeelopties en bestandsbeheer van de app. Zorg ervoor dat je zonder problemen door de app kunt bladeren en je luisterboeken kunt vinden, beluisteren en beheren. 

Probeer verschillende apps uit door gratis versies of proefabonnementen te gebruiken om te bepalen welke app het meest intuïtief en gebruiksvriendelijk is voor jou.

Door rekening te houden met deze zaken, kun je een weloverwogen keuze maken en de ideale luisterboek app vinden die aan jouw behoeften en voorkeuren voldoet. 

Veel succes!

Beste Functies In De Luisterboeken Apps

Luisterboeken apps bieden verschillende functies om je luisterervaring te verbeteren. Hieronder behandel ik enkele van de beste functies die je kunt vinden in populaire luisterboeken apps zoals Storytel, Luisterrijk, en Audible.

 1. Offline Luisteren
  Een van de belangrijkste functies van een luisterboeken app is de mogelijkheid om offline te luisteren. Hierdoor kun je jouw favoriete boeken downloaden naar je apparaat en ze beluisteren zonder dat je een internetverbinding nodig hebt. Dit is vooral handig tijdens het reizen of als je ergens bent waar geen of slechte wifi voor handen is.

 2. Slaap Timer
  De slaap timer is een andere nuttige functie die wordt aangeboden door veel luisterboeken apps.
  Met deze functie kun je instellen hoe lang je wilt dat het audioboek wordt afgespeeld voordat het automatisch wordt gepauzeerd.
  Dit is ideaal als je graag in slaap valt terwijl je naar een boek luistert, omdat het voorkomt dat je urenlang een verhaal mist terwijl je slaapt.

 3. Instelbare Afspeelsnelheid
  De mogelijkheid om de afspeelsnelheid van het audioboek aan te passen is een andere waardevolle functie die je in veel luisterboeken apps kunt vinden.
  Hiermee kun je de snelheid van het verhaal aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur.
  Je kunt het audioboek langzamer afspelen als je moeite hebt met het begrijpen van de inhoud of als je gewoon op je gemak wilt luisteren.
  Aan de andere kant kun je de afspeelsnelheid verhogen als je denkt dat het originele tempo te langzaam is en je sneller door het verhaal wilt gaan.

In het kort bieden deze functies, zoals offline luisteren, slaap timer en instelbare afspeelsnelheid, een goede luisterervaring en maken ze luisterboeken apps erg aantrekkelijk voor boekenliefhebbers. 

Vergeet niet om je favoriete app uit te proberen en te genieten van het luisteren naar boeiende verhalen.

Tips voor het Kiezen van de Beste Luisterboeken App Voor Jou

Bij het kiezen van de ideale luisterboeken app is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren, zoals je interesses en voorkeuren, je budget en de beschikbaarheid van proefversies.

Je interesses en voorkeuren bepalen: 

Allereerst is het belangrijk om na te denken over welke soorten boeken je graag luistert en welke talen je voorkeur hebben. Sommige apps, zoals Audible, zijn bijvoorbeeld beter voor Engelse luisterboeken, terwijl Storytel en Luisterrijk een goed alternatief zijn voor Nederlandse luisterboeken.

Budgetoverwegingen: 

Niet alle luisterboeken apps hebben dezelfde prijsstelling. Het is belangrijk om te bepalen hoeveel je bereid bent te besteden aan een luisterboeken app en welk soort abonnement het beste bij je past. 

Sommige apps, zoals Kobo Plus, bieden bijvoorbeeld een betaalbaar abonnement, terwijl andere apps mogelijk hogere kosten met zich mee brengen.

Probeer gratis proefversies of gratis boeken: 

Veel luisterboeken apps bieden een gratis proefperiode aan, zodat je hun diensten kunt proberen voordat je je committeert aan een abonnement. 

Door verschillende proefversies te proberen, kun je bepalen welke app het beste bij je behoeften past. 

Bovendien bieden sommige apps ook gratis luisterboeken aan, wat een leuke manier kan zijn om hun aanbod te verkennen zonder kosten te maken.

Door rekening te houden met deze factoren, kun je de juiste luisterboeken app voor jou vinden en volop genieten van je audioboeken-ervaring.

Top 6 Luisterboeken Apps

Als je op zoek bent naar de beste Nederlandse luisterboek apps, ben je hier aan het juiste adres. We hebben een overzicht gemaakt van de top 6 luisterboeken apps die je kunt gebruiken om te genieten van je favoriete verhalen, waar je ook bent.

Storytel:
Storytel is een van de grotere partijen in de luisterboekenwereld. Deze app biedt meer dan 350.000 internationale titels en Nederlandse luisterboeken, zodat je altijd iets nieuws hebt om te ontdekken. Met Storytel kun je zowel online als offline luisteren en de app is beschikbaar voor verschillende apparaten.

Nextory: 
Nextory is een populaire keuze voor liefhebbers van Nederlandstalige luisterboeken. De app biedt een breed scala aan genres, zodat er altijd wel iets is dat past bij jouw smaak. Nextory is eenvoudig in gebruik en biedt zowel online als offline luistermogelijkheden.

Luisterrijk: 
Luisterrijk app heeft een gebruiksvriendelijke interface waarmee je eenvoudig door de verschillende categorieën en genres van audioboeken kunt bladeren. Je kunt zoeken naar specifieke titels of auteurs, en de app biedt ook aanbevelingen op basis van jouw voorkeuren.

Als je eenmaal een audioboek hebt gekozen, kun je het downloaden naar je apparaat om het offline te beluisteren. Dit is handig als je onderweg bent en geen internetverbinding hebt. Met de Luisterrijk app kun je jouw luisterervaring personaliseren. Bovendien synchroniseert de app je bibliotheek en voortgang automatisch tussen verschillende apparaten, zodat je naadloos kunt overschakelen tussen bijvoorbeeld je smartphone en tablet.

Kobo Plus:
Kobo Plus is een uitstekende optie voor mensen die veel luisterboeken consumeren. Deze app is gekoppeld aan Bol.com, waar je eenvoudig luisterboeken kunt downloaden. De Kobo Plus-app is beschikbaar voor verschillende apparaten en biedt een uitgebreide selectie aan luisterboeken.

LuisterBieb: 
LuisterBieb is een handige app voor wie lid is van de Nederlandse bibliotheek. Deze app biedt namelijk exclusieve toegang tot de luisterboeken die beschikbaar zijn bij jouw lokale bibliotheek. Met LuisterBieb geniet je van een breed aanbod in verschillende genres, en het enige dat je nodig hebt is een bibliotheekpas.

Audible: 
Hoewel Audible voornamelijk bekend staat om haar Engelstalige luisterboeken, biedt de app ook een ruime selectie Nederlandstalige boeken aan. Audible is onderdeel van Amazon, wat betekent dat je kunt rekenen op een hoogwaardige gebruikerservaring en een uitstekende klantenservice.

Met deze top 6 luisterboeken apps heb je altijd toegang tot de beste Nederlandse luisterboeken, zodat je op elk moment van de dag kunt genieten van je favoriete verhalen. 

Probeer ze gewoon GRATIS uit en ontdek welke app het beste bij jou past. Veel luisterplezier!Conclusie

We hebben verschillende apps besproken die luisterboeken aanbieden, zoals Storytel, Nextory, Luisterrijk en BookBeat. Elk van deze apps heeft zijn eigen sterke punten en biedt een breed scala aan voorzieningen om jouw luisterervaring te verbeteren.

Wat betreft het aanbod en gebruiksgemak komen we tot de conclusie dat Storytel een van de meest populaire en veelzijdige opties is. 

Met meer dan 350.000 internationale titels en Nederlandse luisterboeken kun je gemakkelijk via de offline modus naar je favoriete boeken luisteren.

Echter, andere apps zoals Kobo Plus in samenwerking met Bol.com kunnen ook een goede optie zijn, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en behoeften. 

Neem de tijd om alle eerder genoemde apps te evalueren en kies degene die het beste bij jouw luistergewoonten past.

Tot slot, een vriendelijke herinnering om er rekening mee te houden dat je eigen ervaring en tevredenheid met een luisterboeken app afhankelijk zal zijn van verschillende factoren zoals jouw smaak, luistergewoonten en apparaat compatibiliteit. 

Dus experimenteer en ontdek welke app het beste voor jou werkt. Geniet van het luisteren naar boeken met de app die aan al jouw wensen en eisen voldoet!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste gratis luisterboeken apps voor de zieke?

Er zijn verschillende gratis luisterboeken apps beschikbaar. Sommige bekende voorbeelden zijn LuisterBieb en Libris. Hoewel ze misschien niet het meest uitgebreide aanbod hebben in vergelijking met betaalde abonnementsdiensten, bieden ze nog steeds een behoorlijke selectie luisterboeken.

Welke app biedt goede luisterboeken voor kinderen?

Veel luisterboeken apps bieden een uitgebreide selectie van kinderboeken. Storytel en Nextory staan bekend om hun ruime aanbod van kinderboeken en zijn dus goede keuzes als je op zoek bent naar luisterboeken voor kinderen.

Hoe vergelijk ik luisterboeken apps?

Bij het vergelijken van luisterboeken apps is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren, budget en apparaatcompatibiliteit. Overweeg de kosten, het aanbod, de gebruiksvriendelijkheid en eventuele extra functies. Websites zoals Vergelijkstreaming.nl kunnen je helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Kan ik luisterboeken via de bibliotheek apps beluisteren?

Ja, in Nederland kun je luisterboeken via bibliotheek apps beluisteren. Een goed voorbeeld hiervan is de eerder genoemde LuisterBieb of de Libris app.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Storytel en Nextory?

Zowel Storytel als Nextory zijn populaire abonnementsdiensten voor luisterboeken. Hoewel ze qua aanbod vergelijkbaar zijn, kunnen er verschillen zijn in prijs, gebruiksvriendelijkheid en extra functies zoals offline luisteren of e-books.

Hoe vind ik luisterboeken op Spotify?

Spotify heeft een beperkt aanbod van luisterboeken, voornamelijk in het Engels. Om luisterboeken op Spotify te vinden, kun je de zoekbalk gebruiken en zoeken op "audiobook" of "luisterboek". Gezien het beperkte aanbod, is het vaak beter om specifiekere luisterboeken apps te gebruiken voor een breder aanbod.

Wat is het verschil tussen een luisterboeken app en een podcast app?

Terwijl luisterboeken apps zich specifiek richten op het aanbieden van vooraf opgenomen boeken in audioformaat, bieden podcast apps episodische series van gesproken woord, discussies en verhalen die vaak regelmatig worden bijgewerkt. Podcasts zijn meestal gratis, terwijl luisterboeken apps vaak abonnementsdiensten zijn met een uitgebreid aanbod van boeken.

Waar kun je luisterboeken op afluisteren of afspelen?


Je kunt luisterboeken beluisteren op verschillende apparaten, zoals smartphones, tablets, pc's, Macs en e-readers. 

Er zijn verschillende apps en diensten beschikbaar om luisterboeken te beluisteren, zoals Storytel, iBooks, Kobo Books en Audible. 

Deze apps en diensten bieden vaak een abonnement aan waarmee gebruikers voor een vast bedrag per maand zoveel audioboeken als ze willen kunnen luisteren. 

Het is ook mogelijk om luisterboeken te downloaden en af te spelen via de audio app van je telefoon of tablet. Buiten de EU luisterboeken luisteren is vaak alleen mogelijk met een VPN. 

Waar kan je gratis luisterboeken luisteren?

Er zijn verschillende websites en apps waar je gratis luisterboeken kunt vinden en beluisteren. Enkele voorbeelden hiervan zijn Nextory, BookBeat, Storytel, YouTube en 123Luisterboek. 

Ook bieden sommige bibliotheken gratis toegang tot luisterboeken via de online bibliotheek. 

Het aanbod van gratis luisterboeken kan echter beperkt zijn en vaak zijn deze boeken alleen beschikbaar voor een beperkte tijd.


Kun je luisterboeken beluisteren op een e-reader?


Ja, het is mogelijk om luisterboeken te beluisteren op sommige e-readers die zijn uitgerust met een audiofunctie. Bijvoorbeeld, Kobo e-readers zoals de Kobo Sage, Kobo Libra 2 en Kobo Elipsa ondersteunen audio en kunnen worden gekoppeld aan Bluetooth-hoofdtelefoons en -luidsprekers om luisterboeken af te spelen. 

Andere e-readers zoals sommige PocketBook-modellen ondersteunen ook audio. Het is echter belangrijk om te controleren of de specifieke e-reader die je hebt of wilt gaan kopen, audio ondersteunt voordat je luisterboeken gaat afspelen.

Welke app is het beste voor luisterboeken?Er zijn verschillende apps beschikbaar voor het luisteren van luisterboeken en de keuze van de beste app is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en behoeften. 

Enkele populaire luisterboek-apps zijn Storytel, Audible, Kobo Plus, Nextory, BookBeat en LuisterBieb of Luisterrijk. 

Volgens verschillende bronnen, zoals BesteBoekenTips.nl, ThinkRich.nl en top-X.nl, is Storytel echter de beste luisterboeken-app. 

Storytel biedt een groot aanbod van meer dan 350.000 luisterboeken, waaronder klassieke romans, thrillers, geschiedenisboeken en boeken over persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast biedt de app een gebruiksvriendelijke interface en handige functies zoals offline luisteren en het maken van notities.Reacties
Categorieën